– Han får et fantastisk utgangspunkt, for her er det alt å vinne for en god manager som får en klubb med en enorm sportslig oppside, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til VG.

Ralf Rangnick har nå bare én kamp igjen før han er ferdig med vikarjobben etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken.

To seirer på de åtte siste ligakampene er lite å skryte av, men måten Manchester United ble knust på i Brighton var sjokkerende til tross for at formen til laget har vært alt annet enn god.

ESPNs Mark Ogden, som var den første som avslørte at Erik ten Hag fikk jobben i United, skriver på Twitter at Rangnick og Solskjær har senket lista så mye at han «trolig ikke kan mislykkes».

Solskjær fikk sparken i november etter 1–4-tapet borte mot Watford, som for øvrig ble klare for nedrykk kort tid før Manchester United ble smadret – 0–4 – av Brighton lørdag kveld.

Roser Solskjær

Nesten seks måneder etter at Solskjær forsvant, er storklubben fortsatt i elendig forfatning.

– De som hevdet at Solskjær gjorde en dårlig jobb sliter nå. Det var tvert om, han gjorde en god jobb og skapte mye optimisme i og rundt klubben, mener Stokke.

Også Rosenborg-trener Kjetil Rekdal var ute på Twitter lørdag kveld og støttet Solskjær.

– Annenplassen i Premier League i fjor foran Liverpool viser hvor kort avstand der er fra med- til motgang i fotball. Det er like kort avstand den andre veien, legger han til.

Stokke mener det er bare tull at det vil ta flere sesonger å skape et sterkt lag på Old Trafford.

– Dersom ten Hag klarer å overføre sin sportslige og sosiale kompetanse til klubben og gjøre noen riktige grep i spillerstallen med tanke på salg og kjøp så kan Manchester United være konkurransedyktige med tanke på topp fire igjen allerede neste sesong, mener Stokke.

OPPGITT: Cristiano Ronaldo fortviler underveis i kampen mot Brighton. Foto: IAN WALTON / Reuters

– Råtne epler

Cristiano Ronaldo sto med seks scoringer på sine fire siste kamper, men mot Brighton var 37-åringen meget oppgitt og hadde et kroppsspråk som oste alt annet enn optimisme. Da Brighton scoret to kjappe mål før timen var spilt sto portugiseren bare og lo midt på banen.

Mangelen på ledere som går foran og tar ansvar er det største problemet til Manchester United nå ifølge klubbens tidligere spiss Dion Dublin:

– Er du ikke villig til å gjøre den grunnleggende jobben, løper rundt, jobbe hardt, takle, forsvare og gjøre jobben din så har du ikke mulighet til å implementere dine egne ferdigheter. Gjør du ikke det grunnleggende så har du ikke en sjanse i det hele tatt, oppsummerte Dublin i Sky Sports-studio etter å ha sett Brighton rundspille stjernene fra Manchester.

Han fikk støtte av studiokollega Graeme Souness:

– Manchester United har ikke lenger noen ledere, de har stoppet å høre etter. Jeg er ganske sikker på at de har noen skikkelig råtne epler i den spillergruppen. De er ikke interessert i at Manchester United skal utvikle seg, mente Souness.