Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars.

Den defensive midtbanespilleren Tousart er tilbake i Lyon igjen etter å ha blitt lånt ut til Hertha Berlin i januar.

Tousart har bare scoret én gang tidligere i mesterligaen. Det skjedde mot Barcelona sist sesong, også det i åttedelsfinalen. Scoringen mot Juventus var prakt. Hans volleyskudd ble satt høyt oppunder nettaket på krosspasningen fra Houssem Aouar.

Lyons Maxwel Cornet og målscorer Lucas Tousart (til venstre) i 1-0-kampen over Juventus onsdag kveld. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB scanpix.

Cristiano Ronaldo hadde sine sjanser i løpet av kampen, men lyktes ikke denne gangen. Juventus var i det hele tatt en gedigen skuffelse. Angriperne var ofte nærmest isolert fra resten av laget.

Juventus sværmet riktignok rundt 16-meteren til Lyon i 2. omgang, men særlig store sjanser ble det ikke ut av det.

Paulo Dybala var kanskje nærmest, men heller ikke han lyktes. Ronaldo ville ha et straffespark i sluttminuttene, men fikk det ikke. Dybala sendte ballen i mål, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Beste

Lyon spilte sin kanskje beste hjemmekamp for året. De framsto med et kompakt 5-3-2, og Juventus slet voldsomt med å komme seg igjennom. Lyon var gode i omstillingsfasen begge veier, og franskmennene gjennomførte en tilnærmet prikkfri kampplan.

Lyon ble utslått i åttedelsfinalen sist sesong. Denne gangen kan det godt bli kvartfinale på dem.