Seieren gjorde at Bayern vant bundesligaen to poeng foran rivalen Borussia Dortmund. Selv om Dortmund gjorde jobben borte mot Borussia Mönchengladbach, hadde det å lite si: Bayern tok sitt sjuende ligagull på rad og det 29. i historien.

Nürnberg, som neste sesong skal spille på nivå to i Tyskland, har vunnet nest flest med ni.

Seriegullet kom i en sesong der Bayern skuffet stort i mesterligaen. De tyske gigantene røk i åttedelsfinalen mot Liverpool etter 1-3-tap på hjemmebane i returoppgjøret.

Kampen var også klubblegendene Arjen Robben og Franck Riberys siste for klubben. De ble begge byttet inn i 2. omgang. Ribery markerte seg umiddelbart med scoring da han dro av to mann på 12 meter før han chippet ballen lekkert i mål. Etterpå rev han av seg drakten og fikk gult.

Og bare minutter senere satte Robben inn 5-1 etter å ha blitt servert på åpent mål av David Alaba. En perfekt avslutning på to legendariske Bayern-karrierer.

Jevnt i teten før siste runde

Før lørdagens siste serierunde i Bundesliga hadde Bayern bare tatt fem poeng på de siste tre kampene, som gjorde at Borussia Dortmund hadde blitt invitert inn i gullkampen.

To poeng skilte lagene før avslutningsrunden, i Bayerns favør. De rødkledde fra München hadde 75, mens Dortmund lå hakk i hæl med 73.

Likevel var det ingen tvil om hvor seriemesterskapet skulle havne. Etter bare fire minutter rullet hjemmelaget opp et meget lekkert angrep. Thomas Müller fant Kingsley Coman på 16 meter, og han bredsidet ballen i lengste hjørne. Han sendte hjemmefansen i himmels med sitt sjette Bundesliga-mål denne sesongen.

Bayern-fansen takket Franck Ribéry og Arjen Robben med stort banner før kampen. «Servus & Danke» betyr «ha det og takk». Begge scoret i sin avskjedskamp. Foto: Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix.

Tett kamp om 4.-plassen

Dortmund slet med å få hull på byllen borte mot Borussia Mönchengladbach, som lå på 4.-plass med 55 poeng og prøvde å forsvare plassen som gir gruppespill i mesterligaen. De ble fulgt hakk i hæl av Leverkusen (55 poeng), Eintracht Frankfurt (54) og Wolfsburg (52), som alle kunne gå forbi.

De gulkledde fra Dortmund tok ledelsen like før pause etter scoring av stortalentet Jadon Sancho. Kaptein Marco Reus chippet inn i boks og fant engelskmannen, som fra ti meter klinket ballen i mål. VAR ble brukt for å se om Reus var ute av banen i det han slo inn, men ballen var inne og målet ble godkjent.

Likevel hadde Bayern god kontroll på gullet. Begge lagene ledet 1-0 til pause.

Hjemmepublikumet i München begynte å ane fare da Eintracht utlignet til 1-1 etter 50 minutter, men to kjappe scoringer fra David Alaba og Renato Sanches roet de drøyt 75.000 på tribunen.

Samtidig hadde Dortmund økt til 2-0 ved Marco Reus, til liten nytte. Det ble også resultatet.

Bayern økte i den andre omgangen og da var det liten tvil. Med 5-1-seieren har klubben nå vunnet sju seriemesterskap på rad.

Eintracht Frankfurt lå før kampen an til å gå direkte til gruppespill i europaligaen, men endte som nummer sju og må spille kvalifisering. Leverkusen ble nummer fire etter 5-1 over et Hertha Berlin uten Rune Almenning Jarstein. Mönchengladbach ble fem, Wolfsburg seks.