Dødsfallet blir bekreftet av Blocks eget firma, Hoonigan Industries i sosiale medier. Block skal ha fått snøscooteren over seg, ifølge politiet.

– Jeg har kjent Ken Block i flere tiår. Det er en god venn som har gått bort. Jeg husker faktisk ikke når vi møttes første gang, men han har stått mange ganger på verkstedet mitt her i Torsby, sier Solberg på telefonen til VG fra Sverige.

– Block var ekstremt dyktig i alt han foretok seg. Mange i motorsporten var nok sjalu på måten han fikset det med sosiale medier. Han ble veldig stor gjennom filmene sine.

Petter Solberg forteller at sønnen ble en god kompis av Block da Oliver Solberg var med i en av filmene til amerikaneren.

Ken Block gratulerte Petter Solberg med fødselsdagen i 2017 ved å legge ut dette på Facebook. Foto: Fra Ken Blocks Facebook-profil

– Selv har jeg kjørt mot Ken Block både i rally og rallycross - og gjennom at jeg deltok på hans Gymkhana-show.

– Nå er jeg både i sjokk og sorg over det som har skjedd. Jeg fikk meldingen tirsdag morgen. Ken var veldig flink med mennesker, sier Petter Solberg.

Denne videoen viser det første møtet mellom Ken Block og Oliver Solberg.

Ulykken skal ha skjedd i delstaten Utah mandag. Politiet forklarer til amerikanske medier at Block skal ha fått snøscooteren over seg, da han kjørte sammen med en gruppe.

– Ken var en visjonær, en pioner og et ikon. Og viktigst av alt, en far og ektemann. Han vil bli sterkt savnet, skriver selskapet på Instagram.

I tillegg til å være rallysjåfør var han også populær i sosiale medier og kjent for å ha vært med på å starte opp skomerket DC.

Var i Norge i 2014 – se video:

Bergenseren Andreas Bakkerud var teamkollega med Ken Block i to sesonger. Bakkerud skriver på Facebook:

– Vi tekstet med hverandre for bare noen få timer siden. Jeg kan ikke tro på at du er tatt fra oss. Det er uvirkelig. Hjertet mitt er knust. Mine tanker går til Lucy, barna og Hoonigan-familien, skriver Bakkerud.

– Jeg våknet i fire-tiden i natt. Det hadde kommet meldinger fra familie og venner der borte om den triste nyheten. Jeg har lyst til å gå og legge meg, våkne opp og oppdage at det ikke er sant, sier Bakkerud til VG.

TEAMKOLLEGER: Andreas Bakkerud (t.v.) og Ken Block kjørte sammen i rallycross-VM i to sesonger og ble nære venner. Foto: Hoonigan

– Han er et ikon og et idol og en pioner for det meste.

Andreas Bakkerud sier at det er godt å se at hele «motorsportsfamilien» hyller Ken Block på sosiale medier.

– Det er så uvirkelig.

Bakkerud forteller at Block hadde kjøpt en ranch i Utah.

– Der har han bygd en hel park med anlegg for masse motorsport, blant annet snøscooterløype. Som familie og venner bruker. Jeg har vært der masse. Det var der ulykken skjedde.

– Jeg var sist på ferie med Ken i sommer. Det var meningen at jeg skulle dra over til Utah i vinter.

– Han var en legende i levende live. Nå blir han enda større, sier Andreas Bakkerud.