Molde har et svært godt tak på Aalesund i Møre og Romsdal-derbyet. Etter en omgangs stanging sørget Martin Linnes, Magnus Grødem og Sivert Mannsverk for sesongens første seier for den regjerende mesteren.

– Vi er rimelig dominante, sier trener Erling Moe til TV 2.

1–0: Martin Linnes jubler for Molde-ledelse mot Aalesund. Nikolai Hopland og Sten Grytebust fortviler. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Lars Arne Nilsen har hatt tøffe dager etter at Sunnmørsposten mandag meldte at treneren er ferdig i klubben. Men det ble raskt klart at Nilsen skulle lede Aalesund i kveldens lokaloppgjør.

– Det er klart det er kaos i klubben, sa Nilsen til TV 2 før kampen.

– Vi er skuffet, men vi er på stigende, hevdet Nilsen etter tapet. Han lover seier mot Haugesund søndag om han og spillerne «får ro».

– Det er helt umulig for meg å vite for meg hva som foregår, sier den hardt pressede Nilsen.

Han får stor støtte fra hjemmelagets trener.

– Katastrofe. Særs dårlig behandling av en hedersmann, sier Moe.

• Det 31 år siden sist et eliteserielag ikke scoret mål på de fem første serierundene. Mjøndalen sto med null poeng og 0–7 i målforskjell og rykket ned som tabelljumbo i 1992.

• Men Haugesund reddet – uten store problemer – kontrakten etter fem åpningstap (med tre scorede mål) i fjorårets sesong.

– Det er skummelt, mener Lars Arne Nilsen

– Det er sykt tungt, beskriver Aalesunds Nikolai Hopland.

To forsiktige lag bar preg av nerver før pause. Molde hadde et initiativ fra start, men det var Aalesund som skapte den første store sjansen. Kasper Lunding kom til en bra avslutning, men Molde-keeper Jacob Karlstrøm fikk en hånd på ballen.

Molde slet med å skape mer enn halvsjanser, men Sivert Mannsverk fikk en gigantisk mulighet til slutt 1. omgang. Sten Grytebust reddet godt.

– Vi skulle gjerne hatt enda større kontroll på kampen, meldte Martin Linnes. Molde-kapteinen mente at det gikk for «seigt» med klubben som i fjor var Eliteserien med 18 poeng.

Kaptein David Fällman holdt Aalesund-forsvaret godt sammen, men holdt seg til lysken på vei inn til pause. Ole Martin Kollshaugen erstattet ham.

– Vi holdt ikke 90 minutter og har ikke fortjent bedre, sier Fällman etter tap nummer fem.

For Martin Linnes og Molde fikk fart på føttene etter pause.

• Ola Brynhildsen satte høyrekanten fint opp. Den tidligere landslagsspilleren fintet John Kitolano helt ut og smalt 1–0 inn i korthjørnet til Grytebust.

• Brynhildsen var igjen involvert på den neste scoringen. Sten Grytebust reddet spissens forsøk, men Magnus Grødem fikk to sjanser på returen. Den andre smalt han opp i nettaket forbi fire Aalesund-spillere. 2–0.

Aalesund måtte satse fremover, men fikk aldri ferten av mål eller poeng. 6132 tilskuere kunne konstatere at Molde slo Aalesund, som i begge fjorårets møter i Eliteserien.

Molde-innbytter Erling Knudtzon fintet i stedet vekk Aalesund-innbytter Kollskogen. Klar straffe.

• Sivert Mannsverk satte inn 3–0 på straffesparket.