Som spillende trener ledet Solhaug Salangen til en meget respektabel 8.plass i 4.divisjon i år, etter at mange sentrale spillere fra 2021-sesongen var borte.

Like etter siste serie runde sa Solhaug følgende da han fikk spørsmålet om han fortsetter i trener-rollen til neste år:

– Det får vi se. Vi skal først og fremst evaluere sesongen, og så skal jeg tenke litt selv om hva jeg har lyst til. Så får vi se hva som blir veien videre for både min egen del og for Salangens del, sa Solhaug.

Snart fire uker senere, har man fortsatt ikke landet på en beslutning.

– Jeg har en dialog med Salangen. Det er noen ting som må på plass først, med tanke på hvilke rammer de setter for laget og hvem som er med videre og slikt. Akkurat nå er det noen løse tråder, sier han.

Vil fortsette å spille

Per nå aner ikke Solhaug hvilke spillere som er med videre, og ikke:

– Det er litt diffuse svar her og der, så det er vanskelig å si. Derfor er det vanskelig å ta stilling til så veldig mye enda, sier han.

Men for hans egen del, regner han i alle fall sterkt med at han fortsetter å spille fotball, uansett om det blir med et treneransvar i tillegg eller ikke.

– Ja, mest sannsynlig. Det vil være rart å slutte med det. Hva skal man da gjøre liksom? Man skal aldri si aldri, men jeg blir nok å spille fotball. Det er hvert fall det jeg tenker per nå, selv om man kjenner at det tar på med en lang sesong. Men det er man jo godt vant med, sier midtstopperen.

Vil ha avklaring kjappest mulig

Hverken han eller klubben har satt noen frist, men Solhaug er klar på at jo tidligst mulig, jo bedre.

– Vi har ikke snakket om frist hverken den ene eller andre veien. Men for klubben sitt beste — og for min egen del — så er det best å få avklart dette tidligst mulig, sier han.

– Før jul?

– Ja, ja — og helst før desember også. Det er ingen hensikt å dra det for langt ut, svarer han.

Etter en svak vårsesong, viste Solhaugs SIF-lag progresjon utover i sesongen og høsten var alt i alt god. Derfor synes han det er spennende å kunne fortsette arbeidet med laget til neste år.

– Ja, det var artig og man følte at man kom mer inn i det etter hvert. Det er en læringsprosess og det har vært spennende, sier han.

Til neste år vil klubbens Tromsø-gruppe også trene med FK Senjas Tromsø-gruppe. Dette grepet tror han vil gjøre godt.

– Ja, det blir mer folk på trening og man kan gjøre mye mer. Så det er bra, avslutter han.