Selv om koronaviruset herjer, spilles det fortsatt treningskamper i Sverige. Den norske målvakten Guro Pettersen beskriver det som en merkelig følelse. Sist søndag spilte hennes Piteå treningskamp mot Morön.

– Det har vært merkelig, ja. Det kjennes ut som jeg lever i en annen verden enn de hjemme i Norge, sier Pettersen til NTB om forholdene i Sverige.

Det har løsnet noe opp i Norge den siste tiden, og lag kan trene i små grupper, men det er fortsatt ikke tillatt med større treninger og kamper. Det er det derimot i Sverige, selv om dødstallene øker for hver dag.

foto
Guro Pettersen meldte i vinter overgang til Piteå og svensk fotball. Her er keeperen avbildet fra tiden i Vålerenga. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

– Har gått fint

– I starten var det rart, men jeg har måtte raskt omstille og godta hvordan svenske myndigheter håndterer koronakrisen. Etter det har det gått fint, og jeg synes det er gøyere å spille fotball enn å trene alene, sier Pettersen, som står med rundt 100 kamper i Toppserien for Fløya, Arne-Bjørnar, Stabæk og Vålerenga.

28-åringen har til gode å spille en offisiell kamp for Piteå etter overgangen fra Vålerenga i vinter. På spørsmål om hva klubben og trenerne har sagt, svarer hun følgende:

– De sier at vi forholder oss til hva svenske myndigheter anbefaler, også tilpasser vi oss etter det. Hvis vi får spille kamper, gjør vi det. Hvis de bestemmer at det kun er fem som får trene sammen, gjør vi det.

Tar forholdsregler

Hun forteller at de tar forholdsregler, som å bruke håndsprit regelmessig og vaske hendene ofte. I tillegg blir garderobene vasket oftere enn vanlig.

Nå har Pettersen påskeferie, men fra og med neste helg kommer treningskampene på løpende bånd. Det er fortsatt uvisst når seriefotballen begynner å rulle i Sverige.

I Sverige har over 9.600 personer fått påvist koronaviruset. Fredag kveld var det bekreftet 870 koronarelaterte dødsfall i landet.

(©NTB)