Den russiske skistjernen Aleksandr Bolsjunov ble nummer fire på sprinten, bak den norske trioen Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl.

Skuffelsen tok overhånd etter løpet. Han nektet å snakke med pressen etter den sure 4.-plassen. Det får mangeårig medieprofil Dmitrij Gubernijev til å reagere sterkt:

– Bolsjunov var veldig skuffet. Han var helt klart dårligere enn nordmennene. Det blir noe annet i distanseløpene, men han var så opprørt at han ikke kom til pressesonen, snakket ikke, forklarte ikke. Du må tåle å tape, sier MatchTV-kommentatoren via sin Telegram-kanal.

Aleksandr Bolsjunovs trener, Jurij Borodavko, hadde ikke kommunisert med eleven etter løpet:

– Alle er veldig bekymret.

Han mente imidlertid at resultatet ikke var så ille og påpekte at sprinten passet nordmennene.

– Hovedsaken er at «Sasja» manglet fartsutholdenhet. Løypen var den samme for alle.

Gubernijev mente også at episoden i Lahti – der Bolsjunov slo med stavene mot en konkurrent og hockeytaklet ham etterpå – spilte inn da han ikke ville snakke med pressen etter løpet.

Bolsjunovs landsmann, Sergej Ustjugov (28), ble nummer fem på torsdagens sprint. Han fulgte ikke etter 24-åringen, men stoppet for å forklare etter rennet.

– Norge er nummer én i langrenn, så dette er ingen overraskelse. Men jeg håper vi kan slå tilbake i de neste rennene, sier den rutinerte russeren til sport-express.

Gleb Retivykh var heller ikke overrasket over at det ble trippelt norsk. Han frykter et norskdominert mesterskap.

– Etter dagens renn, er det vanskelig å se at hele laget deres skal mislykkes. Jeg tror det nok en gang vil bli svært vanskelig å ta fra dem gullmedaljene, forteller russeren.