Bournemouth-Tottenham 1–4

Tottenham-stjernen Harry Kane måtte ut med en ankelskade i borteoppgjøret mot Joshua Kings Bournemouth søndag. Spurs vant 4-1 etter to mål av Son Heung-min.

Kane pådro seg en skade i høyre ankel da han fikk en scoring annullert for offside etter en halvtimes spill mot «The Cherries».

Premier Leagues toppscorer kom seg opp for egen hjelp, men klarte ikke å fortsette. Han ble erstattet av Erik Lamela.

Kane har også tidligere slitt med ankelskader. I fjor var han ute med skader i samme (høyre) ankel i perioder på fire og sju uker.

– Vi er bekymret, for vi kjenner ennå ikke skadens omfang. Vi må vente til en MR-undersøkelse mandag før vi kjenner sannheten. Jeg håper det ikke er et stort problem. Det er iallfall ønsket mitt, sa manager Mauricio Pochettino.

Bournemouth tok ledelsen ved Junior Stanislas, men Spurs snudde kampen etter scoringer av Dele Alli, Son Heung-min (2) og Serge Aurier.

Son Heung-min fant nettmaskene to ganger for Spurs søndag. Foto: John Walton/PA via AP/NTB scanpix

Forbi Liverpool

Resultatet gjør at Spurs klatrer opp på tredjeplass i serien, poenget foran Liverpool på fjerde. Tabelltoer Manchester United er fire poeng foran Pochettinos mannskap.

Bournemouth fikk en gigasjanse allerede etter seks minutters spill, men Stanislas chippet ballen i tverrliggeren. Minuttet etter fikk vertene likevel uttelling. Tidligere Tottenham-spiller Adam Smith la inn til Stanislas fra høyre, og denne gang ble det scoring på sistnevnte.

Tottenhams utligning kom få minutter etter at Kane ble byttet ut. Aurier slo inn fra høyresiden, og inne i boksen fant han Dele Alli. Tottenham-spilleren plasserte ballen i mål fra kort hold.

Vertenes Simon Francis kom til to gode skuddmuligheter etter pause, men begge gikk over mål fra god posisjon.

Sleivtreff

Christian Eriksen hadde muligheten til å sende bortelaget i føringen fra distanse etter en knapp time, men Bournemouth-keeper Asmir Begovic avverget på fint vis. Like etter fikk hjemmelagets Dan Gosling en skuddmulighet fra 16 meter, men avslutningen ble altfor dårlig.

Så var det Tottenhams tur til å score igjen. Alli fant Son inne i boksen, og sørkoreaneren sleivet ballen i bakken og i mål bak en oppgitt Begovic.

– Jeg synes han gjør en fantastisk sesong, den beste siden han kom hit, sa Pochettino om Son.

Bournemouth kastet innpå Joshua King og Jermain Defoe i jakten på utligning, men uten å lykkes. Callum Wilson satte ballen i mål fem minutter før full tid, men fikk scoringen annullert for en dytt. I stedet punkterte Son kampen alene mot Begovic i det 87. minutt. På overtid satte Serge Aurier inn kampens siste mål fra kort hold.

Det endte med 1-4-tap for vertene. Bournemouth ligger på 12.-plass i serien med 33 poeng.

Dele Alli måtte ut for Tottenham mot slutten. Skader på både Alli og Kane vil være svært ubeleilig for London-laget.