– De har en ekstra stjerne hos hotellet. Therese har bodd flere år hos Bruno (Steiner, som driver Steger-Dellai), og han yter nok litt ekstra for henne. Men da tror jeg kanskje han måtte kansellere for noen andre, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til VG og ler litt.

Egentlig skulle OL-håpene dratt fra Italia til Oslo onsdag denne uken og videre til Beijing torsdag (i går). Derfor hadde Skiforbundet kun booket rom på hotellet Steger-Dellai frem til onsdag.

Slik gikk det ikke da først sprinttrener Arild Monsen testet positivt ved hjemreise til Norge mandag. Senere har løperne Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå og Simen Hegstad Krüger blitt påvist smitte i Seiser Alm.

Onsdag måtte flesteparten av de norske flytte fra det fullbookede firestjernershotellet Steger-Dellai, som ligger rett inntil skiløypene, til trestjernershotellet Hotell Gstatsch, ti minutter unna.

Med unntak av smittede Kalvå og Weng som sitter isolert på dette hotellet. Samt Johaug og Klæbo, de to største stjernene på det norske laget, som fikk ordnet rom videre hos Steiner-familien.

Krüger fikk konstatert smitte først torsdag, etter hotellskiftet.

TRENINGSPARADIS: Bruno Steiner driver hotellet Steger-Dellai, som ligger rett ved siden av skisporene i Seiser Alm. Foto: Naina Helén Jåma / VG

VG har vært i kontakt med hotell-driveren Bruno Steiner og hans sønn Michael, som er daglig leder ved Steger-Dellai. Bruno svarer bekreftende på at de har bistått Johaug og Klæbo, men lar spørsmålet om hvordan det lot seg fikse ligge.

– Vi er glade for at vi kan hjelpe våre gjester når ting er vanskelig, uttaler Bruno Steiner.

Hotellet vil ikke svare på øvrige spørsmål om smittesituasjonen på hotellet.

På vei ut på skiøkt torsdag morgen, fikk Therese Johaug spørsmål hvorfor hun ble igjen på Steger-Dellai, mens majoriteten flyttet til Hotell Gstatsch.

– Jeg følte det var det beste for meg. Jeg er 24 timer på hotellrommet, utenom for treningen. Man må bare være så skjermet som mulig og møte minst mulig folk, og bare gjør det beste ut av mulighetene man er i, sa Johaug.

Hun gikk forbi VG ved hotellet fredag morgen da hun var på vei ut på en skøytetur, men ville ikke si noe denne dagen. Klæbo var på joggetur torsdag. «Sorry, kommer ikke til å si noe», var beskjeden til pressen.

Johaug har bodd på nettopp Steger-Dellai i en årrekke i forbindelse med samlinger i høyden. Seiser Alm er en av hennes favorittplasser.

– Therese har bodd på dette hotellet i 15 år, og kjenner Bruno og familien godt. Hun stortrives i området, sier manager Jørn Ernst.

Johaug og forloveden Nils Jakob Hoff feiret jul nettopp på Steger-Dellai, opplyser Ernst.

Eirik Myhr Nossum, herrenes allroundtrener, sier han ikke har fått med seg at Johaug og Klæbo fikk «spesialbehandling». Men resten av troppen har uansett ingenting imot dette.

– Ikke fått med meg det. I så fall er det uproblematisk for alt og alle her nede, sier Nossum.

Han uttalte tidligere i uken at hotell-flyttingen gikk fint.

– Enormt imponerende å hoste opp et hotell på det viset, sa Nossum onsdag.

På grunn av smitteuroen i laget er det fortsatt ikke endelig sikkert når og hvem av de norske OL-håpene som drar til Kina. De tester seg nå hver dag. Planen er at herrene skal fly til Beijing 31. januar via Oslo dagen før, mens kvinnene direkte fra Zürich 1. februar.