Med sine tre mål satte Ibrahimović klubbrekord i antall mål scoret i én sesong for LA Galaxy. Mot Sporting Kansas City satte han inn sesongens 24., 25. og 26. mål.

Det var tredje gang svensken gjorde hattrick i den amerikanske ligaen (MLS). Målene førte Ibrahimovic også opp på andreplass på toppscorerlisten i ligaen, to mål bak Carlos Vela (Los Angeles FC).

Svensken, som aldri har vært kjent for å være beskjeden, sparte ikke på kruttet da han snakket om seg selv med SVT etter kampen.

– Jeg er den beste noensinne i MLS. Jeg tuller ikke.

På spørsmål om hvorfor han mener det, svarer Ibrahimovic: – Har du ikke sett noe på de to årene jeg har vært her, eller viser de ikke kampene i Sverige?

Straffe

Felipe Gutiérrez scoret kampens første mål da han ga Sporting Kansas City ledelsen 1-0 etter 24 minutters spill, men derfra og ut handlet det meste om LA Galaxy og Zlatan Ibrahimović.

Åtte minutter senere utlignet svensken på straffespark. Sportings keeper reddet selve straffesparket, men kunne ikke hindre at Zlatan satte inn returen.

I annen omgang rant målene inn, og publikum ble vitne til sju mål, seks av dem til hjemmelaget. Først sendte Joe Corona Galaxy i ledelsen tre minutter ut i omgangen, før Zlatan Ibrahimović gjorde 3-1 tre minutter senere.

Uriel Antuna økte til 4-1, mens Sebastian Lletget med to minutters mellomrom satte inn Galaxys femte og sjette mål i det 77. og 79. minutt.

Sluttspill

Fem minutter før slutt gjorde Ibrahimović sitt tredje og kampens åttende mål da han smalt ballen i hjørnet fra sekstenmeteren. Det var hans 26. mål på 25 kamper for klubben denne sesongen.

Gutierrez, som også scoret kampens første mål, avsluttet scoringsballet minuttet senere da han over 20 meter hamret ballen i mål via tverrliggeren.

Dermed endte det med seier og tre poeng til LA Galaxy. Poengene smakte godt for Zlatan & co. etter fire strake kamper uten seier. LA Galaxy klatret opp på femteplass på tabellen i MLS' vestre avdeling, der sju lag tar seg videre til sluttspillet.

– Det er fire kamper igjen, og forhåpentligvis kan vi gjøre en like god jobb som i dag, sa Zlatan ifølge nyhetsbyrået AFP.

Neste kamp for LA Galaxy spilles natt til søndag mot Montreal.