Kristian Vårvik knaller til med musikk under verdenscupåpningen. Kristian Vårvik knaller til med musikk under verdenscupåpningen. Foto: Mette Bugge

Nederlenderne bestilte musikk fra norsk skøyteløper

Skøyteløper Kristian Vårvik (24) er ikke god nok til å komme på verdenscuplaget, men han stiller med musikken i verdenscupåpningen.

Hør sangen i vinduet over

For under verdenscupstarten i Heerenveen, har han på bestilling fra nederlenderne kommet opp med en helt ny video og fengende rytmer.

– Jeg prøver å skape mer blest rundt idretten, forteller løperen som er i den flotte innendørsbanen i Thialf for å følge de norske deltagerne.

– Dette er en oppfølger til musikkvideoen vi laget tidligere, og som nederlenderne ble veldig begeistret for. Derfor ville de ha en egen video, og vi tok dem på ordet, sier han.

Hør sangen her:

Camilla Lund (f.v), Håvard Bøkko, Kristian Vårvik, Allan Dahl Johansson og Sofie Karoline Haugener de samlet til førpremiere på Schaatsen in Thialf, som er navnet på sangen. Foto: Privat

«Vi» inkluderer også broren Johann Vårvik, oppkalt etter Johann Olav Koss, og brødrene Mauritz og Elias Brekke Solberg, som alle har ulike roller i prosjektet.

Denne gangen er det engelsk med innslag av nederlandsk som gjelder når Vårvik synger.

Han er for øvrig sønn av Atle Vårvik, som i sin tid var på skøytelandslaget og deltok i mange mesterskap.

– Men vil ikke fokuset på musikk gå ut over din egen skøytekarrière?

– Det er noen som vil tenke at det er ødeleggende. Jeg har levd som en toppidrettsutøver døgnet rundt, men synes også det er positivt med så artige ting. For meg er det ingen motsetning mellom dette og det å lykkes på skøytebanen.

Det nye skøyteprosjektet har det nederlandske skøyteforbundet som hovedsponsor. De ansatte i forbundet syntes at den første videoen var topp. I tillegg har skøyteprodusenten Viking og en nederlandsk brillebutikk bidratt økonomisk.

– Vi har vært i Thialf og filmet i to dager. Der fikk vi med verdensmester og europamester i sprint, nederlandske Kai Verbij. Han ble nederlandsk mester på 1000 meter for to uker siden Han er en av Nederlands største stjerner.

Fås ros fra løperne

Norge stiller med et sterkt lag i Heerenveen, og torsdag kveld var Camilla Lund, Håvard Bøkko, Allan Dahl Johansson og Sofie Karoline Haugen samlet på Vårviks hotellrom. Der var det førpremière. på Schaatsen in Thialf som er navnet på sangen.

Da kom det frem at gjengen var fornøyd og imponert over musikken og filmen.

– Jeg synes musikkvideoen er fin og fengende, en sang man kan få på hjernen. Skøytesporten trenger fargerike personer som Kristian, sier Lund.

Hun gleder seg til å komme skikkelig i gang med sesongen og måle seg mot verdenseliten. Hun skal få fellesstart fredag og 3000 meter søndag.

– Jeg håper spesielt på en god 3000 meter på søndag, som også er bursdagen min, kommer det fra den snart 23 år gamle utøveren som representerer Leinstrand i Trøndelag.

Han håper på gjennomslag

Vårvik selv satser videre på skøyter, og får helt sikkert også motivasjon til å gå på videre etter oppholdet i Thialf.

Han var fornøyd med innsatsen i den første norgescupen, men følte at han ikke klarte å følge opp i NM.

– NM ble en liten nedtur. Jeg har mer å gå på. Ting fungerer ganske bra nå, så jeg er spent på hva det blir til fremover.

Han gleder seg til å få tilbakemeldinger på skøytevideoen, som kommer opp på storskjerm i Thialf, der det alltid er liv og røre på tribunen.

– Forhåpentligvis kommer vi også inn i nederlandske, riksdekkende kanaler, sier han.

Ikke bare en showmann

Vårvik forteller at det trigger ham veldig å gjøre slike ting. Det å bli lagt merke til i det internasjonale skøytemiljøet, er fint.

– Kanskje noen tenker at jeg bare shower, og ikke går ikke så fort på skøyter, men jeg vet at jeg har et potensial også på isen.

Vårvik er best på de lengre distansene, og han har representert Norge som junior.

– Jeg er opptatt av å få den gode følelsen på isen. Hvis jeg bare kan fortsette å utvikle meg, vil tider og resultater komme.

Aftenpodden Sport: Håper Northugs trener er mer smart enn dum