– Det håper jeg. Så lenge jeg kan holde meg frisk, spille og bidra med noe så håper jeg det, sier Zlatan Ibrahimovic til C More etter tapet for Polen i playoff-finalen.

40-åringen kunne likevel ikke svare på om han hadde spilt sin siste landskamp.

– Det er ikke noe man svarer på nå, sier Ibrahimovic, som kun har spilt elleve minutter for Milan fordelt på tre kamper siden han pådro seg en akilles-skade i midten av januar.

Spissen ga seg på landslaget under landslagssjef Erik Hamrén etter EM i 2016, og var ikke tilbake før VM-kvalifiseringen i mars i fjor – da under Janne Anderssons ledelse.

På pressekonferansen tirsdag kveld åpnet Ibrahimovic seg om at en tidligere prat med Andersson kunne ført til et kortere avbrekk enn det på fem år.

– Jeg har ikke sagt det til Janne, men jeg skulle ønske at jeg møtte han tidligere for da hadde det vært en helt annen situasjon enn nå. Da hadde han fått se et helt annet dyr, sier Ibrahimovic.

– Jeg hadde trengt ett minutt med han. Da hadde jeg vært tilbake langt tidligere enn jeg var.

foto
FØRSTE SAMLING: Zlatan Ibrahimovic og Janne Andersson sammen da førstnevnte gjorde landslagscomeback i mars 2021. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Tirsdag lå en VM-billett i potten da Polen og Sverige barket sammen på Silesian Stadium i Chorzow, og etter en målløs første omgang raknet det for svenskene i den andre.

Like etter hvilen fikk vertene straffespark, da Jesper Karlström la innbytter Grzegorz Krychowiak i bakken. Den italienske dommeren Daniele Orsato var ikke i tvil, til tross for protester fra de gulkledde spillerne.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at det er straffe. Hvis du ser på Karlströms venstrebein imellom Krychowiaks bein. Krychowiak er smart, og kommer inn foran Karlström som er for het i eget straffefelt, sier den svenske fotballeksperten Hasse Backe til C More.

Straffesparket tok superspissen Robert Lewandowski vare på, og sendte Polen opp i 1–0.

Emil Forsberg fikk en eventyrlig sjanse til å utligne ti minutter senere, men skuddforsøket ble stoppet av den polske sisteskansen Wojciech Szczesny.

Sverige fortsatte å presse på for en utligning som ville gitt ekstraomganger, men i stedet doblet Piotr Zielinski den polske ledelsen etter at den svenske stopperen Marcus Danielson mistet i et mottak.

– Grov, grov feil av Marcus Danielson, sier den tidligere landslagsspilleren Kim Kallström til TV4.

Med ti minutter igjen ble Ibrahimovic kastet innpå i håp om at han kunne utrette et mirakel. Det klarte han ikke, og svenskene blir dermed ikke å se når fotball-VM i Qatar går av stablene i november.

– Alle er skuffet og deppet, men det er normalt når man taper. Alle vil spille VM og oppleve VM, men dessverre ble det ikke sånn, sier Ibrahimovic.

Dit skal derimot Polen, som er kvalifisert til sitt andre strake verdensmesterskap. I Russland for fire år siden ble de slått ut av gruppespillet.

Portugal er også klare for VM etter at de beseiret Nord-Makedonia i sin playoff-finale tirsdag.

Bruno Fernandes ble den store portugisiske helten med sine to scoringer. Først ble han servert av Manchester United-lagkamerat Cristiano Ronaldo på 1–0-scoringen, før Diogo Jota var servitør da Fernandes doblet ledelsen.

– Det viktigste er at Portugal vant. Alle har ambisjoner, og Cristiano og jeg er intet unntak. Vanligvis er det han som scorer og jeg som har målgivende, men i dag var det motsatt, sier Fernandes ifølge BBC.

Flere scoringer ble det ikke, og Portugal er kvalifisert for sitt sjette strake fotball-VM.

foto
VM-KLARE: Cristiano Ronaldo (med ryggen til) og hans portugisiske lagkamerater skal til Qatar. Foto: HUGO DELGADO / EPA