Med fire minutter igjen av 1. omgang på Åråsen, på stillingen 2–1 til Lillestrøm, plukket Rekdal av både publikumsfavoritten Ole Sæter og veteranen Per Ciljan Skjelbred – og fortsatte oppgjøret helt frem til 66. minutt uten en typisk spiss.

– Det slukner. Det er frustrerende og pinlig. Det er det vondeste jeg har vært med på, og jeg skal sørge for at det aldri skjer igjen, sier Sæter til VG.

– Er du enig i Rekdal sin vurdering?

– Nei, jeg er ikke det. Jeg ville være med på å snuoperasjonen. Jeg får bare godta det, selv om det er tungt, dritt og pinlig, svarer han.

– Det er jo veldig spesielt. Du kan vente i fem minutter, og så har du de byttene du trenger i 2. omgang, konstaterte Discovery-ekspert og tidligere Sarpsborg-, Aalesund- og Sandefjord-trener Lars Bohinen under rettighetshaverens direktesending.

Etter kampen angret Rekdal på byttene, men ikke fordi han burde ventet til pause.

– Tabben er at vi skulle gjort det på 1–0 til oss. Vi vurderte det da. Det er dårlig coaching. Vi så hva som var i ferd med å skje, sier Rosenborg-treneren til VG.

Han får støtte av trenerkollegaen i Lillestrøm.

– Vente til pause eller rett før pause har ikke så mye å si. Noen ganger er det lurt å gjøre grep. Det må spillerne være innforstått med, nå som man kan gjøre fem bytter, sier Geir Bakke til VG.

Sæter veltet et stativ inne i spillertunnelen på vei til garderoben. I Discovery-studioet var Christian Gauseth brutal i sin dom over reaksjonen hans: – Ren og skjær idioti.

Rekdal hadde derimot mer forståelse for utbruddet.

– Han får lov til å være skuffet, vi var nødt til å gjøre noe. Han skjønner at det er en lagsport, sier Rekdal.

– Hverken han eller Per er syndebukker her. Vi svikter kollektivt, fortsetter han.

Og alt dette var bare litt av mye innhold som ble budt på i klassikeren mellom Lillestrøm og Rosenborg søndag kveld.

For dette var superklassiker-versjonen. I solskinnet så 10.229 tilskuere en 1. omgang som bølget fra det ene til det andre:

Rosenborg tok umiddelbart tak i kampen, fikk ha ballen mest i åpningen, mens Lillestrøm rygget og virket å være mest interessert i å sette Akor Adams opp i løpsdueller i bakrom mot RBK-forsvaret.

Det gjorde at Stefano Vecchia fikk vise seg frem. Svensken gikk på tvers, pirket ballen forbi Igoh Ogbu, trakk elegant av Vetle Dragsnes og pisket 1–0 i hjørnet. Samtidig gjorde han kål på en 558 minutter lang Åråsen-rekke uten baklengs for Lillestrøm, som strekker seg helt tilbake til sesongavslutningen i fjor.

Etter årets første innslupne mål på hjemmebane hentet Lillestrøm sitt best brukte redskap fra verktøykassen: Dødball.

Først dundret Ifeanyi Mathew inn utligningen på en lekker halvvolley fra returrommet etter corner, og bare seks minutter senere trakk Vetle Dragsnes ut et triks vi ikke visste han hadde i venstrefoten:

Med ryggen mot mål huket han tak i ballen med sålen og hælsparket inn ledermålet foran det hvitfargede, stappfulle bortetribunen.

Kort tid senere gjorde Rekdal byttene, og Rosenborg-treneren kunne fått umiddelbar gevinst. Skjelbred-erstatter Olaus Skarsem fikk en fin mulighet på bakre stolpe. Men den ble reddet på vanvittig vis av Mads Hedenstad Christiansen, og bare sekundet før hadde LSK-keeperen vært nede ved stolpen og stoppet en uheldig touch fra Eskil Edh som holdt på å gå i eget nett.

Samtidig kunne omgangen blitt avsluttet med at «RBK-rejecten» Igoh Ogbu – på et helt vanvittig raid – dundret inn det tredje. Men skuddet suste utenfor da forsvarsspilleren kløv frem i angrepsrollen.

Oppgjøret ga hakket mer hvilepuls etter pause. Lillestrøm presset på, hadde noen cornere og trøkk, og kunne dessuten fått straffe da Adrian Pereira var tøff i duellen med Lars Ranger på dødlinjen. Og selv om Rosenborg kanskje ikke var direkte skremmende for serielederen, hadde trønderne muligheten, målsjansene og ballen nok til å kunne slå tilbake.

Hedenstad Christiansen hadde en ny god redning, og en avslutning gikk rett utenfor målvaktens venstre stolpe.

Tvilen forsvant riktignok da stadig ubeseirede Lillestrøm igjen scoret i etterkant av en corner. Rostov-innlånte Magnus Knudsen bredsidet inn 3–1 – som betyr at kanarifuglene er over dusinet på dødball i år: 13 av 24 seriemål er kommet på den måten.