– Det begynner å nærme seg så komplett som mulig. Å vinne en sprint og bli nummer to på 15 kilometer skøyting dagen etter, betyr utrolig mye, sier Klæbo til VG etter karrierens første pallplass på intervallstart i fri.

Trønderen kom opp som en komet på sprint vinteren 2016/17, og har siden blitt en av de beste også på distanse. Noe han blant annet viste med å gå først i mål på VM-femmila.

– For meg har Klæbo vært komplett i mange år. Du må ikke nødvendigvis vinne alle distanser. Har du vunnet den gule trøya, er du relativt komplett, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Klæbo viste seg fra sin beste side:

Nossum applauderte Klæbos disponering under 15-kilometeren (hvor Simen Hegstad Krüger var i egen klasse) med en rolig start og sterk avslutning.

– Helt ekstraordinært bra. Det var ekstremt imponerende, sier Nossum.

VG spør Klæbo hvordan han skal ta vare på den enorme hurtigheten samtidig som han fortsetter å utvikle seg på distanse i årene fremover.

– Jeg har lyst til å gå fort på både distanse og sprint. Da må man gjøre noen prioriteringer, og da er man kanskje ikke flink nok til å gjøre alle de hurtighet-dragene man burde gjort. Samtidig føler jeg at jeg gjør nok til å kjempe om seirer i sprint. Det er det viktigste, sier 25-åringen noe beskjedent.

Han er tross alt tidenes beste sprinter på ski og har vunnet alle sprinter siden november 2018 med unntak av tre nederlag, for Erik Valnes x2 og Aleksandr Terentjev.

– Sprint-ferdighetene må man absolutt trene på i årene fremover. Alderen jobber ikke med meg mer, den jobber mot meg. Selv om jeg føler jeg fortsatt er ung, så er det slik at etter hvert vil de ferdighetene «gå litt hjem», vil jeg anta, sier Klæbo.

Han fikk refs for dette:

– Hvordan er toppfarten din nå sammenlignet med i 2017?

– Jeg føler toppfarten fortsatt er absolutt på høyde. Jeg føler meg ikke noe tilbake fra 2017 på toppfart. Men kanskje litt på den start-farten.

Nossum sender en liten advarsel til Klæbo:

– Klæbo er fortsatt ganske ung, men eksplosiviteten blir ikke noe bedre med årene. Du kan vedlikeholde litt hurtighet, men det kommer til å skje med Johannes også. Det kommer noen som er mer eksplosiv enn ham om noen år, sier Nossum.

– Vi trodde ingen skulle være mer eksplosiv enn Petter Northug, men det kom én (Klæbo).

Klæbo er en av de norske utøverne som bruker mest høydetrening i forkant av OL (på 1800 meter i Beijing) denne vinteren. Derfor var det en kjærkommen bekreftelse med to toppløp i Davos, Europas høyestliggende by på 1550 meter.

– Det er trygt. Jeg var litt skeptisk til å gå to løp på rad, men får svarene jeg ønsker her. Da kan jeg se på muligheten for å gå flere distanser i OL, sier Klæbo.

Nå venter julefeiring i de sveitsiske alpene med kjæresten for verdenscuplederen.