Red Bulls Max Verstappen virket å ha full kontroll gjennom lørdagens kvalifisering, men helt på tampen overrasket Ferrari-fører Carlos Sainz med å dundre inn til bestetid.

Verstappen klarte ikke å svare, og dermed vant Sainz sin aller første kvalifisering i det som var hans 150. start i karrieren.

– Det er ikke mulig, utbryter Sainz på team-radioen i det han får beskjed om at han skal starte fra beste startposisjon.

– Den forventet jeg ikke – jeg følte meg grusom der ute. Hvordan fikk jeg P1? fortsatte en ekstatisk spanjol.

TIL TOPPS: Carlos Sainz under den regnfulle kvalifiseringen på Silverstone-banen. Foto: David Davies / Pa Photos

– Det var en ganske vanskelig kvalifisering. Bilen fungerte veldig bra, men Q3 er som et lotteri noen ganger, sier Verstappen til arrangøren etter sin andreplass.

– Jeg tenker fortsatt at å starte på første rad er veldig bra for oss, og vi har en god bil både når det er tørt og vått, fortsetter sammenlagtlederen i VM.

Sainz’ Ferrari-lagkamerat Charles Leclerc ble nummer tre, til tross for problemer i regnet.

– Jeg er glad på vegne av Carlos, han gjorde en god jobb i dag. Jeg spant på min siste runde, og jeg visste at det var runden man måtte sette tid. Det gjorde jeg ikke i dag, så jeg fortjente ikke det (seieren) i dag, sier Leclerc til arrangøren.

Halvveis i den andre kvalifiseringsrunden tok regnet seg opp såpass mye at ingen klarte å forbedre seg.

På det tidspunktet lå Williams-fører Nicholas Latifi på tiendeplass – den siste som gir plass i tredje kvalifiseringsrunden – og kanadieren gikk dermed sensasjonelt videre til Q3 for første gang i karrieren.

– Kanskje en av årets alle største overraskelser, sa Viaplay-ekspertkommentator Henning Isdal.

I Q3 fikk imidlertid Latifi det i overkant tøft, og endte til slutt sist av de ti som tok seg videre dit.

Uansett starter han fra sin beste posisjon i karrieren når Storbritannias Grand Prix starter klokken 16:00 søndag.