Gjekstad var nådeløs etter at det sto 18–18 halvveis mot Rapid Bucuresti.

– Forsvarsspillet er elendig rett og slett. Det er under enhver kritikk, meldte treneren til Viasat. Ekspertkommentator Gunnar Pettersen trodde stjernespillerne fikk samme beskjed i garderoben.

– Han pakker det neppe inn, meldte han.

Gjekstad fikk svar. Etter pause ble det rumenske laget knust.

– De tar tak i det i andre omgang. Det er godt å få det gjort, sier treneren etter at semifinalen er sikret.

Vipers tapte for CSM Bucuresti i 18. desember, men har vunnet 26 kamper i alle turneringer etter den tid. Nå er de klare for sesongens absolutte høydepunkt i Budapest 3. og 4. juni.

DOMINERTE: Anna Vjakhireva leverte igjen en sterk kamp for Vipers. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Champions League-sluttspillet, Final Four, blir avslutningen på Ole Gustav Gjekstads eventyrlige periode som Vipers-trener. Han trener danske Odense neste sesong

Hjemme i Norge har Kristiansand-klubben vunnet alt de siste seks sesongene. De to siste årene har Vipers også vunnet Champions League. Nå er Vipers-toget på gang igjen.

Katrine Lunde leverte åtte redninger, men baklengsmålene raste likevel inn før pause i Aquarama.

I motsatt ende av banen dominerte Anna Vjakhireva det meste. Kvaliteten var ikke på topp, men seieren over to kamper i kvartfinalen var ikke i fare.

STERK KVARTFINALE: Sunniva Næs Andersen leverte en sterk kamp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

I 2. omgang kon Sunniva Næs Andersen virkelig i gang med scoringene. Venstrekanten briljerte med syv scoringer på like mange skudd. Lunde fortsatte keeperspillet og ble fulgt opp av Vjakhireva (5 mål), Markéta Jerábková (5), Jamina Roberts (4) og Katarina Jezic (4).

De siste minuttene kom også Martine Kårigstad Andersen på banen og leverte fine prestasjoner.

Tidligere fotballstjerne Rafael van der Vaart hadde tatt turen til Kristiansand, men måtte se at samboer, Rapid-spiller Estavana Polman, var sjanseløs på avansement.

Senere lørdag er Györ klar favoritt til å ta den andre av fire plasser i Final Four. Den ungarske klubben til Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale slo Odense med to mål på bortebane i den første kampen.

Søndag skal norskdominerte Esbjerg forsvare 32–28 mot CSM Bucuresti i Romania. Metz møter FCT hjemme. Det franske laget er så godt som klare for semifinalen etter borteseier 32–26 i første kamp.