Samtidig sikrer HamKam etterlengtet pusterom med sine tre poeng, som gjør at de nå har ti poengs klaring til Kristiansund på nedrykksplass.

Det ligger an til å bli et skikkelig rotterace om å unngå den siste kvalifiseringsplassen, som nå ser ut til å stå mellom Sandefjord, Kristiansund, Aalesund og «Kamma».

Jerv virker på sin side håpløst fortapt i bunnen. Sandefjord så lenge ut til å slå Sarpsborg 08, men måtte nøye seg med uavgjort – som betyr at Jerv har ni poeng opp til kvalifiseringsplass med seks kamper igjen å spille.

Seks strake tap vitner ikke om at høstformen er i emning.

– Vi skal gi gass helt til mannen med ljåen kommer for å ta oss, sier trener Arne Sandstø til Discovery+.

Avgjørelsen favør HamKam falt på begge sider av pausen, med én Melgalvis-scoring på hver side. Først da han stanget inn Morten Bjørlos godt slåtte hjørnespark, så da han umarkert kunne banke inn Pål Aleksander Kirkevolds flotte innlegg i andre omgang.

– Det kan vise seg å være livsviktig, det. Det er sykt deilig at vi drar det i land, sier Melgalvis selv til Discovery+.

Mathias Wichmann tente håpet for gjestene fra Grimstad med en flott avslutning fra distanse, men hjemmelaget var til slutt nærmere tomålsseier enn gjestene var poeng.

– Det ser veldig vanskelig ut, men det er ikke overraskende. Det har vi vært innstilt på hele sesongen, sier Wichmann til Discovery+.

Dermed blir de seks neste kampene uhyre viktige. Trøsten er at de skal møte tre av de svakeste lagene i Eliteserien, Aalesund, Kristiansund og Sandefjord.