– Jeg har ikke ord. Jeg kan fortsatt ikke tro det. Det er en drøm som kommer i oppfyllelse. Jeg har ønsket dette så lenge. Jeg er så glad, sier en tydelig rørt og preget Grenier i seiersintervjuet.

Ikke siden Kathy Kreiner kjørte inn til OL-gull i storslalåm i Innsbruck i 1976 hadde en kanadisk kvinne stått øverst på seierspallen.

Lørdag leverte Grenier to fantastiske omganger og kunne juble som første kanadiske kvinne på 46 år. Teller man med verdenscupen, er det 48 år siden sist en kvinne fra Canada vant.

Rennet i Kranjska Gora var Greniers 90. i verdenscupen.

Grenier vant 37 hundredeler foran Marta Bassino. Tre hundredeler bak italieneren endte slovakiske Petra Vlhova.

Mina Fürst Holtmann ble beste norske som nummer ti og sikret seg sesongens beste resultat. Holtmann kjørte en god 1. omgang og la seg inn på 13.-plass med 1,15 sekunder bak teten. 27-åringen har ikke vært topp ti denne sesongen i storslalåm, men klarte å følge opp også i 2. omgang. Hun klatret tre plasser og endte som nummer ti.

Thea Louise Stjernesund var på 23.-plass etter første omgang, men utnyttet sitt tidlige startnummer i 2. omgang og kjørte veldig godt. Hun fikk sitte lenge i lederstolen. Hun bykset til slutt opp tolv hakk og endte på 11.-plass med tredje best omgangstid.

Ragnhild Mowinckel var på 15.-plass før finaleomgangen, og i andre forsøk tapte hun mye tid på toppen. Hun fortsatte med litt for mange runde buer nedover traseen, og tapte enda mer tid. Til slutt endte Rival-kjøreren på 16.-plass.

Maria Therese Tviberg ble nummer 22 i første omgang og klatret fem plasser i den andre.

Marte Monsen med startnummer 35 klarte ikke å komme seg inn blant de 30 beste. Hun endte på 48.-plass, 3,32 sekunder bak Grenier.

Søndag er det et nytt storslalåmrenn i Kranjska Gora.