Reiten scoret vinnermålet med et vakkert volleyskudd da Chelsea slo Liverpool 1-0 i den engelske FA-cupen for kvinner mandag.

Reiten og Maren Mjelde opererte på hver sin kant av Chelseas midtbanefirer, og de var involvert i mange sjanser. Kampens eneste mål kom da Reiten fikk kjempetreff med venstre i det 26. minutt. Tidligere Liverpool-spiller Sophie Ingle sto for assist.

Seieren betyr at Chelsea spiller borte mot Everton i kvartfinalen. London-klubben gikk glipp av mesterligaspill som følge av en skuffende fjorårssesong, men kjemper om hjemlig trippeltriumf i serie, FA-cup og ligacup.

Maren Mjelde var involvert i mye mandag kveld. Her fra en tidligere Chelsea-kamp. Foto: ADAM HOLT / Reuters

Store sjanser

Kampen ble utsatt fra søndag på grunn av stormen Dennis, som har herjet på de britiske øyer. Mandag var det akseptable forhold på Chelseas hjemmebane Kingsmeadow.

Reiten spilte fram Erin Cuthbert til en stor sjanse etter et kvarter, men avslutningen ble blokkert. Litt etter satte Reiten opp Ji So-yun, men sørkoreanerens skudd ble reddet.

Reiten fikk selv en stor sjanse framspilt av Mjelde, men avslutningen ble reddet på streken.

Før halvtimen var spilt fikk Reiten hull på byllen med en venstrebeinskanon.

Mjelde holdt på å doble ledelsen før pause, men hennes skudd føk rett over mål.

Thorisdottir ble sittende på benken hele kampen for Chelsea. Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Thorisdottir på benken

Chelsea greide ikke å øke ledelsen i 2. omgang heller, og like før slutt måtte keeper Ann-Katrin Berger vise klasse for å nekte Niamh Charles en heldig utligning.

Reiten og Mjelde spilte hele kampen. Maria Thorisdottir, som nylig var kampklar igjen etter beinbruddet i fjor høst, var ubenyttet reserve for Chelsea.

Søndag venter toppoppgjør borte mot Manchester City i superligaen.

Kvartfinaletrekning i FA-cupen: Arsenal eller Lewes – Tottenham, Crystal Palace eller Brighton – Birmingham, Everton – Chelsea, Leicester eller Reading – Manchester City.