Det norske curlinglaget slo Sverige 5-3 i VM natt til onsdag. Seieren gjør at skip Steffen Walstad og hans lag nå er i delt turneringsledelse med svenskene.

Frem til omgang åtte hadde de to lagene tatt hvert sitt poeng i hver sin omgang med unntak av en målløs annen omgang.

I den åttende omgangen stjal Norge med seg ett poeng, og gikk opp i ledelsen 4-3. En målløs niende omgang ble etterfulgt av et nytt norsk poeng i den tiende og avgjørende omgangen, noe som sørget for en viktig 5-3-seier for Walstad & co.

Resultatet gjør at det norske laget nå er i delt turneringsledelse med svenskene. Begge de to lagene har seks seirer og ett tap på de sju første kampene, men både Canada og Skottland kan komme opp på samme antall seirer om lagene vinner sin sjuende kamp.

Tidligere på kvelden trakk Norge det lengste strået i den svært jevne VM-kampen mot Kina. 6-5-seieren var da Norges femte på seks kamper.

Etter sju omganger hadde lagene tatt ett poeng hver i annenhver omgang. I åttende omgang sørget det norske laget for to viktige poeng. Med ett poeng til Kina i den niende omgangen holdt det med ett poeng for Norge, som da hadde siste stein.

Team Walstad startet VM på en prikkfri måte med fire strake seirer. Deretter kom det et tap mot Russland. På det norske laget spiller Magnus Vågberg, Magnus Nedregotten, Markus Høiberg og Steffen Walstad.

Oppdalslaget representerte Norge i VM også i fjor og ble da nummer åtte, men måtte se Thomas Ulsruds rutinerte lag delta i OL. Nedregotten vant derimot OL-bronse i mixed double sammen med samboer Kristin Skaslien.

De to beste i grunnspillet går rett til semifinale, mens de fire neste får spille utslagskamper om de to siste semifinaleplassene.

(©NTB)