Ødegaard fyller 23 år fredag. Samme dag møtte Arteta pressen foran Leeds-kampen, og han viet god tid til å snakke om drammenseren.

– Han er veldig ung, men har allerede masse erfaring i forskjellige klubber og på internasjonalt nivå. Han nærmer seg veldig sitt beste, men jeg vet ikke hvor høyt taket hans er på grunn av talentet og viljen han har. Vi har en fantastisk spiller, sa Arteta ifølge BBC.

Ødegaard står med fire mål i Premier League denne sesongen. Det har for alvor løsnet i det siste med tre på rad, før han gikk målløs av banen etter 65 minutter i 2-0-seieren mot West Ham sist.

– Han er en naturlig leder. Hvis du ser etter en perfekt profesjonell spiller, er ikke han langt unna det, roste Arteta.

Arsenal står for øyeblikket uten en valgt kaptein. Pierre-Emerick Aubameyang ble fratatt bindet tidligere denne uken etter disiplinærbrudd. Arteta bekreftet fredag at han ikke vil være tilgjengelig til kampen mot Leeds.

Leeds – Arsenal er en av kun fem kamper som blir spilt denne helgen i Premier League på grunn av koronaviruset. Arsenal – Burnley, Wolverhampton – Chelsea, Newcastle – Manchester City og Tottenham – Liverpool er de øvrige kampene denne helgen.