– Jeg har ikke vært med på en snuoperasjon mot et så bra lag som dette tidligere. Det er stort å være med på, sier Leo Skiri Østigård til VG en liten time etter en av Serie A-sesongens villeste fotballkamper.

Nedrykkstruede Genoa var i kjempetrøbbel på tampen av oppgjøret mot Juventus fredag kveld.

Paulo Dybalas scoring etter 48 minutter så ut til å bli målet som med all sannsynlighet ville sende Genoa til Serie B.

Fire minutter før full tid lå de fortsatt under 0–1, og de slet med å skape noe som helst.

Så tok det fullstendig fyr.

– Med tanke på hvor vi er på tabellen måtte vi bare gå for det. Vi hadde ingenting å tape. Vi slapp oss litt mer løs og hadde supporterne i ryggen, forteller Østigård.

På spørsmål om hvor han rangerer denne kampen og opplevelsen, svarer han:

– Den er helt «der oppe». Det er en av mine sykeste opplevelser.

I det 87. minutt så playmaker Nadiem Amiri løpet til innbytter Albert Gudmundsson. Den islandske landslagsspilleren, hentet fra AZ Alkmaar i januar, lurte seg unna oppasser Mattia De Sciglio, kom alene med Juventus-keeper Wojciech Szczesny og plasserte ballen kontrollert i det lengste hjørnet.

Fansen på Stadio Luigi Ferraris våknet – og håpet var tent.

STJERNEDUELL: Leo Skiri Østigård i duell med Juventus’ storkjøp Dusan Vlahovic. Den serbiske stjernen hadde en anonym kveld på jobben. Foto: Francesco Scaccianoce / ipa-agen

Deretter fulgte noen heseblesende sluttminutter.

Like etter utligningen rotet Juventus bort ballen i egen boks og Amiri fikk en eventyrlig mulighet: Helt upresset, ti meter fra mål og alene med Szczesny satte han ballen rett på keeperen, og i stedet for 2–1 Genoa gikk Juventus rett i angrep.

– Vi tømmer oss litt når vi går for det, og de får noen feite sjanser, sier Østigård.

Álvaro Morata stormet mot Genoa-målet, og i stedet for å avslutte selv spilte han på tvers til Moise Kean. Den italienske spissen satte, på uforklarlig vis, ballen utenfor det åpnet målet.

Men dramaet var ikke over: Genoa hadde tid til nok en mulighet, og den tok de vare på. Kelvin Yeboah ble lagt i bakken av De Sciglio (som hadde noen forferdelige sluttminutter) – og skaffet straffespark.

Frem gikk Genoa-kapteinen Domenico Criscito. Han fikk en gyllen mulighet til å redde poeng for Genoa i derbyet mot Sampdoria forrige helg – men misset fra ellevemetersmerket på overtid.

– Det viser mentaliteten han har. Da han bommet sist sa jeg til ham det faren min pleide å si til meg: Du må ha baller til å bomme. Og det har han. Han er rutinert, er kaptein, og har ballene til å gå frem igjen. Det var utrolig sterkt av ham, sier Østigård.

Her kan du se straffedramaet fra forrige runde:

Denne gangen var han imidlertid iskald: 35-åringen plasserte ballen i hjørnet – og ble matchvinner med kampens aller siste spark på ballen.

«Syndebukken» fra Derby della Lanterna fikk sin revansje og ble den store helten.

– Det var ekstremt tungt sist mot Sampdoria. Han gråt etter den straffen, så jeg unte ham virkelig å score på denne, sier Østigård.

Og med det kastet han en usannsynlig livslinje til Genoa – som i 86 minutter hadde stø kurs mot nivå to i Italia. Nå er det bare ett poeng opp til Salernitana på trygg grunn. De skal møte Cagliari – som Genoa gikk forbi fredag kveld – på søndag.

NEDRYKKSSTRIDEN: De tre nederste lagene rykker ned. Genoa har bare to kamper igjen, de øvrige lagene der nede har tre.

Den kampen skal ikke Østigård se.

– For å være helt ærlig, jeg har ikke lyst å se den. Det er verre å se kamper enn å spille dem. Jeg tror jeg skal tenke på helt andre ting og håpe på en liten uavgjort.

Håpet lever fortsatt for Genoa, men de er på ingen måte trygge ennå: Neste helg venter en tøff bortekamp mot Napoli, før sesongen avsluttes hjemme mot Bologna.

  • Den elleville nedrykksstriden i Serie A følger du på VG+ Sport.