Norges Fotballforbund blør økonomisk som følge av at det ikke kommer tilskuere inn på Ullevaal stadion. Norges Fotballforbund blør økonomisk som følge av at det ikke kommer tilskuere inn på Ullevaal stadion. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB

Brutalt regnestykke for NFF: Så mye taper de på tomme tribuner

Norges Fotballforbund går en blodig økonomisk periode i møte. NFF taper sansynligvis godt over 40 millioner kroner på tomme Ullevaal-tribuner i høst.

Lars Lagerbäcks A-landslag spiller tre hjemmekamper (Serbia, Romania og Nord-Irland) i løpet av bare åtte dager i oktober. De skjer helt uten publikum. Slik var det også i september da Østerrike slo Norge 2-1 i Oslo.

Viruspandemien slår hardt mot mange, og NFF slipper ikke unna. Fotballforbundet har i budsjett for 2020 totalt forutsatt totalt billettsalg for nærmere 35 millioner kroner for toppfotball menn.

Det fordeler seg på 11,5 millioner for cupfinalen og 23,5 millioner for A-landskamper. I dette beløpet ligger også en eventuell EM-omspillsfinale (12. november) inne.

– Vi forventer beklageligvis ikke publikum på tribunen inneværende år, sier NFFs assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad til NTB.

Snilt

Han anser at estimatene (2,5 millioner per kamp i billettinntekter) for tre kamper i Uefas nasjonsliga, er «forsiktige».

Hver kamp i EM-omspillet er antatt å gi 8 millioner i billettsalg.

I tillegg til bortfalne tilskuerinntekter kommer store tapte beløp på arenasalg på Ullevaal stadion i forbindelse med kamper. Det gjør at regnestykket trolig havner godt over 40 millioner kroner i minus.

– Gjennom offentlig kompensasjonsordning for frivilligheten kan vi søke om kompensasjon for bortfalte inntekter med fradrag for sparte kostnader, sier Arstad.

– For perioden 12. mars til 31. august har NFF søkt og forventer kompensasjon på 1,2 millioner kroner. Dette relaterer seg til Norge – Slovakia-kampen som skulle vært spilt på Ullevaal 6. juni.

– NFF vil selvfølgelig søke kompensasjon for de hjemmekampene som er spilt/skal spilles i perioden 1. september til 31. desember, men nøyaktig kompensasjonsnivå er per nå vanskelig å beregne, sier Arstad.