IKKE NÅDIG: Diego Maradona. IKKE NÅDIG: Diego Maradona. Foto: Scanpix

Maradona ut mot «løgnere og forrædere»

<p>Diego Maradona var ikke nådig mot fotballforbundet da han snakket ut om avskjeden som argentinsk landslagssjef.</p>

SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

Maradona beskylder fotballpresident Julio Grondona for å være en «løgner» og lagmanager Carlos Bilardo for å ha begått «forræderi».

– Etter at vi ble slått ut i Sør-Afrika, sa Grondona til meg i garderoben at han var fornøyd med jobben jeg hadde gjort og ville jeg skulle bli. Mens vi sørget, jobbet Bilardo i kulissene for å sparke meg ut, sa Maradona på en pressekonferanse onsdag.

Den bitre tiraden kom dagen etter at Maradona fikk sparken. Argentina røk ut i VM-sluttspillets kvartfinale med tap for Tyskland.

– Har gitt alt

Han ble ansatt som landslagssjef i 2008. Etter en rufsete VM-kvalifisering, var mange skeptiske til Maradonas egenskaper som landslagssjef og Argentinas muligheter i VM. Men Lionel Messi og co. imponerte i gruppespillet og åttedelsfinalen før laget ble slått ut av Tyskland.

– Jeg ble hentet inn da laget var splittet på grunn av interne problemer. De ba meg slukke bålet, og det gjorde vi. Jeg har gitt alt. Forræderi finnes overalt. Det finnes personer som ikke ønsker det beste for argentinsk fotball. De tenker kun på sine personlige interesser, sa Maradona.

Ville fortsette

Fotballegenden ville fortsette som trener mot at alle hans krav ble godtatt. Det ble de ikke, og forbundet valgte dermed å skille lag med storheten.

– Han (Grondona) vet at det er umulig for meg å fortsette uten støtteapparatet mitt. Jeg forsvarer alle, fra massøren til assistenten, fordi jeg har verdier, og jeg kommer ikke til å forandre meg. Jeg har gitt alt for den argentinske landslagsdrakten , fortalte Maradona.

Fotballpresident Julio Grondona avviser kritikken fra Maradona. Han sier han ba fotballegenden om å fortsette, men at det måtte gjøres forandringer i støtteapparatet.

– Jeg kan ikke forstå at det har vært noe forræderi. Kanskje mener han det er å begå forræderi når man prøver å gjøre noe bedre. Det eneste jeg ønsket var å gjøre noen forandringer, ikke å bli kvitt Maradona , hevder Grondona.

Sergio Batista, som for tiden er U-landslagstrener, skal lede laget mot Irland 11. august. Han regnes som en av kandidatene til å bli ny landslagssjef. Alejandro Sabella (Estudiantes) og Miguel Angel Russo (Racing Club) er andre aktuelle navn.

(©NTB)