Zilina, Slovakia 20100303.Morten Moldskred (t.h.) scorer 0-1 målet i privatlandskampen mellom Slovakia og Norge på MSK Zilina stadion i Zilina i Slovakia onsdag. Resultatet ble 0-1 til Norge.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Zilina, Slovakia 20100303.Morten Moldskred (t.h.) scorer 0-1 målet i privatlandskampen mellom Slovakia og Norge på MSK Zilina stadion i Zilina i Slovakia onsdag. Resultatet ble 0-1 til Norge.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

- Burde ha scoret ett til

<p><a href="/live"> <strong>Slovakia — Norge 0-1:</strong></a> Men Moldskred legger gigasjansen alene med keeper i glemmeboka da han likevel ble matchvinner.</p>

ZILINA: – Jeg var så sliten i beina og i hodet at jeg slet med å konsentrere meg. Men da det endte 1-0, så får det bare være. Det var utrolig artig å få spille, score og være med på å vinne, sier Moldskred til adressa.no.

I Norges svakeste periode spillmessig – et kvarter ut i 2. omgang – var Moldskred på rett plass til rett tid da målet gapte for ham på ti meters hold. Slovakene hadde presset og presset, og det som kunne virke som nok en norsk klarering, endte i beina til Erik Huseklepp. Den friske innhopperen dro av sin mann, og avsluttet fra skrått hold. Keeper Jan Mucha reddet, men returen trillet midt ut i feltet igjen. For åpent mål, fra ti meters hold, kunne man nesten høre hvor hardt Moldskred konsentrerte seg for å treffe, og med venstre var han iskald. 1-0, og slovakene mistet mye av motet.

– Jeg var veldig glad da den gikk inn, ja, medgir Moldskred.

LES OGSÅ:

I perioden som fulgte åpnet kampen seg mer opp igjen, og mens slovakene kastet alt i angrep, kontret Norge. Og med noen minutter igjen å spille var Moldskred igjen på rett plass. Litt skrått til venstre kom han seg kliss alene med Mucha, men denne gangen klarte han ikke lure keeperen. Igjen retur, men denne gangen misset Huseklepp fra skrått hold.

– Jeg burde ha scoret ett til, så jeg er veldig glad de ikke scoret til slutt. Da er det enkelt å legge den sjansen i glemmeboka, smiler han.

LES OGSÅ:

Moldskreds scoring var hans første for Norge, i hans femte landskamp. Som for RBK på La Manga ble han forsøkt på vingen, og det er en rolle spissen ikke er negativ til å fortsette i.

– Nei, det går helt greit det. Jeg er glad for å få spille, jeg. Men det ble voldsomt mye løping hjemover i dag, og jeg ble dyktig sliten til slutt, sier matchvinneren.

GODE SAMARBEIDSPARTNERE: Morten Moldskred takker Erik Huseklepp etter sin scoring. (Foto: Scanpix)