Liverpool-fansen kan glede seg over at Premier League har godkjent salget av klubben. Men hva de nye eierne vil gjøre med klubben er ennå uvisst. Liverpool-fansen kan glede seg over at Premier League har godkjent salget av klubben. Men hva de nye eierne vil gjøre med klubben er ennå uvisst. Foto: Scanpix

Premier League godkjenner salget

<p>Bare rettsvesenet kan forhindre at Liverpool får ny eier.</p>

Tom W. Henry blir etter alt å dømme ny Liverpool-eier. Foto: Jack Dempsey

Som ventet har Premier League gått god for finansieringsplanen som ble lagt frem av New England Sports Ventures (NESV), og deres frontfigur John W. Henry fredag, melder skysports.com.

— Premier League har møtt eiere og lederne av New England Sports Ventures (NESV) angående deres mulige overtagelse av Liverpool FC, og vi har mottatt detaljer, i tråd med Premier League-regler, om selskapets eierskapsstruktur og sammensetningen av det nye sty r et. Premier League er tilfreds med informasjonen vi har mottatt, meddelte Premier League i en pressemelding på deres hjemmeside fredag.

Dermed er i praksis Liverpool FC solgt fra Tom Hicks og George Gillett til Henry, forutsatt at de to førstnevnte ikke får medhold i påstanden om at de hadde avsatt det styret som gikk inn for et salg til NESV.

LES OGSÅ:

Styreleder Martin Broughton er skråsikker på at så ikke blir tilfelle da han hadde skriftlige fullmakter som sikret ham, og bare ham, retten til å endre styrets sammensetning etter at Hicks og Gillet misligholdt sitt lån på 2,6 milliarder kroner til Royal Bank of Scotland.

- Selv nå med rettsaken på trappene kan ikke administrasjon bli utelukket. Det er derfor vi i retten vil klargjøre salget av klubben, og vi må vinne i retten. Vi skal vinne i retten, sier Broughton til soccernet.com

High Court i England skal ta stilling til saken innen kort tid.

Lånet forfaller 15. oktober, og dersom ikke Hicks’ og Gillets selskap Kop Holding da har gjort opp for seg kan det bli satt under administrasjon. I så fall risikerer Liverpool ni poengs poengtrekk.