Håvard Nordtveit scoret selvmål i duell med Manchester Citys Raheem Sterling. Håvard Nordtveit scoret selvmål i duell med Manchester Citys Raheem Sterling. Foto: TOBY MELVILLE / X01095

Marerittkveld for Nordtveit: Scoret selvmål i pinlig tap

Nordmannen var involvert i tre baklengsmål da West Ham ble ydmyket på eget gress.

West Ham United–Manchester City 0–5

Nesten ingenting har gått som det skulle denne sesongen. Hverken for London-laget, eller for Håvard Nordtveit som kom til klubben før sesongen.

I fredagens FA-cupkamp, i 3. runde hjemme mot Manchester City, fortsatte nedturen.

Laget som i fjor yppet seg med storklubbene i Premier League ble fullstendig utspilt og latterliggjort av de lyseblå fra Manchester.

Nordtveit-selvmål

For den norske landslagsspilleren kom kampens største nedtur etter cirka 40 minutter. Etter et praktfullt Manchester City-angrep scoret Nordtveit selvmål. I en duell med Raheem Sterling endte nordmannen med å pirke ballen i eget nett.

Cirka ti minutter tidligere hadde Yaya Touré sendt gjestene i ledelsen fra straffemerket, og bare minutter etter Nordtveits selvmål punkterte David Silva FA-cupkampen allerede før pause, også denne gangen hadde nordmannen en svak involvering.

– Straffesparket var da det snudde. Vi så bra ut før det. Det var nok kanskje en snill avgjørelse for dem, sa West Ham-manager Slaven Bilic til BBC.

Manchester City-spillerne jublet for ett av fire mål i London. Foto: TOBY MELVILLE / X01095

Etter hvilen økte Sergio Agüero ledelsen da han flikket ballen i nettet og sørget for 4–0 etter cirka 50 minutter. Like før slutt fikk forsvarsspiller Josh Stones æren av å avslutte ydmykelsen da han satte inn 5–0 til gjestene.

I duellen knuste engelskmannen Håvard Nordtveit.

Stusser over posisjonen

I et allerede vaklende West Ham-forsvar har Nordtveit de siste kampene blitt brukt i en uvant høyrebackrolle. En posisjon han ikke har spilt i hverken på det norske landslaget eller i sin forrige klubb Borussia Mönchengladbach.

Det får blant andre fotballekspert Lars Tjærnås til å stusse.

Nordtveit ble pekt ut som West Hams svake ledd av José Mourinho da de røde fra Manchester hentet tre poeng fra London forrige helg.

– Denne Nordtveit-gutten spilte 90 minutter for 48 timer siden. Han hadde Jesse Lingard på kanten sin i første omgang og måtte løpe og løpe, sa Mourinho i et TV-intervju.

Men West Ham-manager Slaven Bilic valgte å gi nordmannen fornyet tillit, denne gang i møtet med hurtigtoget Raheem Sterling.

Det gikk ikke bra. Hverken for Nordtveit eller hans lag.

– Vi klarte å holde på ballen mer enn vi har gjort i de forrige kampene. Vi skapte flere muligheter. Før straffesparket hadde vi tre eller fire klare sjanser. Etter det andre og det tredje målet var det enkelt i andre omgang, sa City-manager Pep Guardiola til BBC.

– Det er viktig å vinne borte, men det er ikke enkelt. Jeg liker å involvere fansen og få dem til å tro på at vi er gode. Vi er de gode gutta. Vi løper mye og kjemper, la han til.