SKAPTE NORGES MÅL: Erik Huseklepp gratulerer målscorer Morten Moldskred. SKAPTE NORGES MÅL: Erik Huseklepp gratulerer målscorer Morten Moldskred. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Drillo-effekten lever

<p><a href="/live"> <strong>Slovakia — Norge 0-1:</strong></a> Man snakket om angripere som ikke kunne score. Så våknet Morten Moldskred.</p>

Zilina, Slovakia 20100303.Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen før privatlandskampen mellom Slovakia og Norge på MSK Zilina stadion i Zilina i Slovakia onsdag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

ZILINA: 67 minutter på MSK Zilina stadion. En privatkamp som er i ferd med å slokne helt vekkes plutselig til live etter "nok en" langpasning fra den norske backfireren.

Erik Huseklepp, som akkurat er kommet inn, tar ballen ned elegant, runder sin mann, og kommer til skudd. Men det er skrått hold, og keeper Mucha avverger. Tror han.

For returen går ut i feltet, og der er Morten Moldskred. Spissen – som i kveld er ving — har scoret jevnt for RBK i vinter, og fra ti meter, med venstre fot, er han iskald.

1-0 til Norge, og stille blant drøyt 5000 hjemmesupportere i påbegynnende VM-rus.

Og også noe stillere blant dem som de siste dagene har snakket om få gode norske spisser. For Drillo hadde ikke med Carew mot Tyskland i fjor (vant 1-0), han var ikke med nå heller – og det har gått bra begge gangene.

I formasjonen hvor også Drillo selv har følt han har manglet et spissalternativ til nettopp Carew.

- Vi gjør en god første omgang, særlig starten på kampen. Så detter vi litt i annen omgang, og det er litt flaks at vi scorer på vår første sjanse. Etter det er vi imidlertid nærmere 2-0 enn 1-1, sa Drillo til Viasat etter kampen.

Målscoreren selv var imidlertid nøktern etter kampen.

- Mål er mål. Jeg er fornøyd med den, sa Moldskred til Viasat.

(saken fortsetter)

HER AVGJØR HAN: Morten Moldskred scorer et vakkert mål for Norge. (Foto: Scanpix)

LES OGSÅ:

Åpnet best

For det var i vante 4-5-1 Norge gikk ut i den kalde Zilina-kvelden. Mot et slovakisk lag som satset offensivt – i en 4-1-2-3-formasjon – ble det masse rom å boltre seg i, noe som ga flere gode norske overganger.

Både Bjørn Helge og John Arne Riise kom til brukbare skudd det første kvarteret, og man kom til mange god innleggsmuligheter – særlig fra venstre, ved at yngstemann Riise var dyktig til å vri spillet raskt.

Norges desidert største sjanse før pause kom imidlertid etter en dødball. Etter 20 minutter skrudde Bjørn Helge Riise en corner innover og i luften raget Daniel Braaten - og headet i stolpen!

Det var derfor noe overraskende da kampbildet endret seg etter halvtimen. Slovakene – særlig stjernen Hamsik, vingen Weiss og Sapara – viste gode individuelle ferdigheter, men mot en kompakt norsk midtbane ble det ofte omstendelig. Sakte, men sikkert bet imidlertid laget seg fast på norsk halvdel, og til slutt var det en god Jon Knudsen og hans venstre stolpe som hindret baklengs.

(saken fortsetter)

MARKERTE SEG I BEGGE ENDER AV BANEN: Daniel Braaten headet i stolpen — og bommet stygt i eget felt ved en anledning. (Foto: Scanpix)

God Knudsen

Etter 38 minutter reddet Henning Hauger en Hamsik-heading på streken, og på den påfølgende corneren hoppet samtlige hjemmesupportere i stolene sine. Innlegget var perfekt, backen Strba var først på ballen, og fra to og en halv meters hold trodde alle at han hadde scoret. Unntatt Jon Knudsen. Som en katt var han kommet seg over på nærmeste stolpe, og reddet.

Rett før pause var supporterne oppe og hoppet igjen. Denne gang gikk et Sapara-frispark fra venstresiden gjennom alt og alle i feltet, og traff Knudsens venstre stolpe.

Etter pause falt tempoet. Norge var mer bestemte igjen i duellspillet, men slet mer med presisjonen i angrepsspillet. Det ble klarert, og Slovakene hadde ballen. Men der de stanget og stanget uten å skape noe stort å snakke hjem om, tok altså Moldskred vare på sjansen han fikk.

LES OGSÅ:

- God Huseklepp

Og var faktisk nærmere 2-0 enn slovakene var utlikning. For åtte minutter før slutt, da hjemmelaget hadde sendt alt i angrep, kontret Norge igjen. Men denne gang reddet Mucha, og vinkelen for Huseklepp på returen ble for spiss.

- Moldskred er en måltyv, det var bare synd han ikke scoret ett til, sa Drillo.

— Jeg kunne gjort alt annerledes i den situasjonen, men jeg var nok for sliten, og rotet det til for meg selv, sa Moldskred.

I det 90. minutt fikk også innbytter Espen Ruud en vanvittig sjanse til å doble, men alene med Mucha ble keeperen for sterk.

Drillo hadde skryt å komme med til flere av bidragsyterne i Zilina.

- Huseklepp skaper goalen nesten på egen hånd, det var et flott løp og han vinner ballen i bakrom. Daniel (Braaten) og Huseklepp var positive i dag. (Henning) Hauger var god, og (Christian) Grindheim gjorde en kjempejobb både defensivt og offensivt, sa landslagstreneren.

Med seieren forstsetter Drillo den gode statistikken etter at han overtok i fjor. Norge har nå 7 seire, 2 uavgjorte og 2 tap under nye Drillos.

- Dette resultatet var veldig betryggende, nå ser vi fram til noen gode kamper på Ullevaal senere i år, sa sjefen selv.

FÅR ROS: Henning Hauger spilte solid på Norges midtbane mot Slovakia. (Foto: Scanpix)