Matt West / BPIBarclays Premier LeagueLiverpool v Manchester City4th May, 2008--------------------Former Liverpool player Kenny Dalglish Matt West / BPIBarclays Premier LeagueLiverpool v Manchester City4th May, 2008--------------------Former Liverpool player Kenny Dalglish

Dalglish ønsket jobben

<p>Men Liverpools styreformann satte ned foten.</p>

Liverpool-legenden Kenny Dalglish (59) sto klar til å overta som manager på Anfield, men forslaget ble avvist av styrelederen. Beskjeden til Dalglish var at et comeback ikke ble aktuelt.

Den populære skotten som arbeider i klubbens ungdomsavdeling, skulle sammen med administrerende direktør Christian Purslow lede arbeidet med å finne Rafael Benítez' erstatter.

— Kenny foreslo seg selv, og vi satte pris på interessen hans. Men for oss var han aldri en kandidat, og jeg forklarte det til ham , sier styreleder Martin Broughton til Sky Sports.

Godt likt

I stedet falt valget på Roy Hodgson, som ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

Mange Liverpool-supportere hadde håpet på et gjensyn med Dalglish. Det er ti år siden han sist ledet et lag, den gang var det Celtic han hadde ansvaret for.

- Dalglish ville vært et klokt valg. Det mener jeg personlig, og det er de fleste fans enige om. Klubben ligger ute for salg, og nye eiere kan jo komme til å bytte ut Hodgson igjen ganske raskt. Det vet man aldri. Dermed kan det bli en svært dyr affære. Men Dalglish vet vi hva vi får , sa formann i Liverpool FC Supperters’ Club Scandinavian Branch (LFCSCSB) Pål Chr. Møller Aftenposten.no.

Dalglish ble spillende manager i Liverpool i 1985. Det ble dobbelttriumf (liga og FA-cup) i første forsøk. Ytterligere to ligagull og én FA-cuptriumf ble det under Dalglish’ managerperiode. Han vant også seks mesterskap som spiller i klubben.

Det er ventet at Dalglish får en administrativ rolle i klubben når Roy Hodgson kommer inn.