Her er Norges nye landslagsdrakt i fotball. Caroline Graham Hansen og Martin Ødegaard er modeller. Her er Norges nye landslagsdrakt i fotball. Caroline Graham Hansen og Martin Ødegaard er modeller. Foto: Norges Fotballforbund

Her er Ødegaard i Norges nye landslagsdrakt

— Drakten føles veldig bra, sier Martin Ødegaard. Se bildene!

Martin Ødegaard poserer i den nye norske hjemmedrakten. Foto: Norges Fotballforbund

I dag lanseres den nye norske landslagsdrakten i fotball. Etter 18 år med Umbro, er det nå Nike som er utstyrsprodusent av den nye drakten.Herrelandslaget kommer til å bruke den nye bortedrakten i EM-kvalifiseringen mot Kroatia neste lørdag, mens kvinnelandslaget vil bruke den nye hjemmedrakten for første gang mot Nederland 8. april, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

NFF skriver i sin pressemelding at drakten er designet med utøveren i fokus. Det nye emblemet på drakten skal symbolisere samholdet, arven og historien til Norge, heter det.

— Drakten føles veldig bra. Den er moderne, samtidig som det klassiske uttrykket er beholdt, sier Martin Ødegaard, Norges yngste herrelandslagsspiller gjennom tidene.

Overdelen på hjemmedrakten er tradisjonell rød med en gradert blå stripe som går skrått nedover fronten av drakten. I tillegg består drakten av hvite shorts og blå strømper som skal skape et tidløst og friskt uttrykk, skriver NFF.

— Jeg bærer den norske drakten med stolthet og gleder meg til å gå ut på banen i den nye drakten, sier Real Madrid-spilleren.

Caroline Graham Hansen i den nye norske bortedrakten. Foto: NFF

Hvit bortedraktBortedrakten er hvit og har v-hals, med et diskré, rutete mønster, skriver fotballforbundet. Shortsen og strømpene er også hvite. Det skal gi et helhetlig og rent uttrykk.

— Jeg synes landslagsdrakten har blitt veldig fin. Det blir stort for oss å ha den på i VM – særlig med det nye landslagsemblemet på brystet. Det representerer verdiene vi står for og ikke minst hvem vi representerer: Det norske folk, sier Caroline Graham Hansen.

Hun er én av dem som skal spille VM i Canada i sommer - med den nye drakten.

— Dette er den første drakten som bærer vårt nye emblem. Det representerer stolthet, solidaritet og råskap - verdier vi deler som en fotballfamilie og som nasjon når vi nå ser mot fremtiden, sier Kjetil Siem, generalsekretær i NFF.

Den nye norske hjemme- og bortedrakten er tilgjengelig i butikk fra 21. mars.