Moreno kopi Moreno kopi Foto: Skjermdump youtube.com

Uglemorderen får drapstrusler

<p>Moreno risikerer fengsel – og 26 dollar i bot.</p>

Pereira-spiller Luis Moreno har fått veldig mye oppmerksomhet etter at han sparket en forvillet ugle ut av banen, midt under en kamp mellom Deportivo Pereira og Atlético Junior Barranquilla i Colombia.

Moreno hevdet i ettertid at han bare ville sjekke om uglen var i stand til å fly, men da det ble kjent at uglen døde av skadene kom reaksjonene raskt. Det viste seg også at uglen var hjemmelagets lykkedyr, og nå hagler drapstruslene mot Moreno. Colombianske myndigheter undersøker sågar mulighetene for å straffeforfølge Moreno – dyremishandling kan gi tre måneders fengsel og en bot på maksimalt 26 amerikanske dollar i Colombia.

— Jeg får drapstrusler på telefon. Tro meg, det er veldig tungt for meg og min familie i Panama. De er svært redde, sier Moreno, melder danske TV2.dk.

Sint datter

Morenos mor har vært på colombiansk fjernsyn og bedt for sin sønn.

- Jeg er hans mor, og jeg er svært bekymret. Jeg vet at min sønn ikke mente å drepe dyret, sa en gråtende Alicia Moreno angivelig.

Morenos egen datter er ikke fullt så fortvilet, hun hevder tilskuerne som kastet uglen inn på banen har seg selv å takke.

- La min fare være. Colombianerne får betale prisen for å ha kastet dyret inn på banen, har Mari Ramos skrevet på Facebook, skriver dansk TV2. Se episoden her! (ekstern link)