Philippe Coutinho ble den store Liverpool-helten med to scoringer. Her feirer han sammen med Nathaniel Clyne. Philippe Coutinho ble den store Liverpool-helten med to scoringer. Her feirer han sammen med Nathaniel Clyne. Foto: Eddie Keogh, Reuters

Liverpool-helten: - Dette var mitt fineste mål

Philippe Coutinhos frispark-kunst snudde kampen.

ARSENAL — LIVERPOOL 3-4

Da en halvtime av Arsenal - Liverpool var spilt, var det lite som tydet på at det skulle utvikle seg til en thrillerkamp.

Coutinhos mål som utlignet Arsenals ledelse var bare begynnelsen på en sjokkerende periode for Arsenal.

— Det var mitt fineste frisparkmål noensinne, slo Philippe Coutinho fast i intervjuet med Sky Sports etter kampen. Han ble også kåret til banens beste.

Da Coutinho hadde satt tonen, kom fortsettelsen som var like magisk. 20 minutter ut i andre omgang hadde Liverpool sjokkerte de 60.000 på Emirates og tatt ledelsen 4-1. Da var det en knapp halvtime igjen å spille. En halv time med balltrilling hvor Liverpool skulle cruise inn til en overraskende seier.

Arsenal ville tilbake

Men Arsenal var definitivt ikke ferdige med arbeidsdagen. Bare to minutter etter 1-4 målet til Sadio Mané reduserte Alex Oxlade-Chamberlain. Et lite håp bredte seg. Det skulle bli større.

10 minutter senere (i det 75. minutt) var det Calum Chambers som lyktes. Det umulige så plutselig veldig mulig ut. Arsenal hadde gått fra 1-4 til 3-4. "Stormløp mot målet til Mignolet", tenkte og ropte hele stadion. Akkurat det fikk Arsenal ikke til. De ville så gjerne, men et Liverpool-forsvar som ved et par av målene hadde sett ut som om de tilhørte en helt annen liga, holdt nå tett.

Det var Arsenal som var best før pause. Da så de ut som et topp fire-lag, mens Liverpool så mer ut som det laget som ekspertene har tippet på en femte-sjetteplass i årets Premier League. Theo Walcott sørget for at Arsenal tok ledelsen 1-0. Da hadde han allerede misset på et straffespark.

Denne kampen så på dette tidspunktet ikke ut til å bli noe Liverpool-tilhengerne ville tvitre stolt om.

Men så kom det en periode som så mest ut som en sirkusforestilling med bare høydepunkter. Philippe Coutinho utlignet altså med et frispark for evigheten på overtid i første omgang.

Pauseprat som virket

I pausen fikk Liverpool klar beskjed fra Klopp om hvordan de skulle endre fokus.

— Klopp sa at vi måtte legge til siden respekten for Arsenal på Emirates. Han fortalte oss hvor godt trente vi er, og at vi bare skulle gå ut å presse på, fortalte Adam Lallana etter kampen.

Fire minutter ut i andre omgang sørget nettopp Lallana for at Liverpool var i ledelsen.

Jürgen Klopps menn så bare én vei, og det var mot hjelmkledde Petr Cech i Arsenal-målet. 3-1-målet satt syv minutter etter at Liverpool hadde tatt ledelsen. Nok en gang var det Coutinho som scoret.

Scoret i debuten

Da nyinnkjøpte Sadio Mané la på til 4-1 med 25 minutter igjen å spille, kunne du høre smell i klappstoler som ble forlatt på Emirates. På sidelinjen sto Jürgen Klopp. Mannen som ofte smiler, gliste nå bredt.

Arsenal tapte sin åpningskamp på hjemmebane. Det samme skjedde forrige sesong. Den gang var det West Ham som slo Arsenal i Nord-London. Arsenal tok sølvet til slutt.