Arsenal's Laurent Koscielny rues a missed chance against Manchester United during their FA Cup quarter-final soccer match at Old Trafford in Manchester, northern England March 12, 2011. REUTERS/Russell Cheyne (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Arsenal's Laurent Koscielny rues a missed chance against Manchester United during their FA Cup quarter-final soccer match at Old Trafford in Manchester, northern England March 12, 2011. REUTERS/Russell Cheyne (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix

Arsenal ute av tre cuper på to uker

<p><strong>Man Utd-Arsenal 2-0:</strong> United klar for Wembley.</p>

Arsenal avsluttet februar med å tape for Birmingham i ligacupfinalen, og den siste uken har bare vært sorgen for London-klubben.

I midtuken ble laget slått ut av Mesterligaen mot Barcelona, og i dag ble Manchester United for sterke i kvartfinalen i FA-cupen.

Fabio sendte hjemmelaget i ledelsen etter en snau halvtime, og Wayne Rooney fastsatte sluttresultatet til 2-0 like etter pause.

Begge lagene hadde flere gode muligheter til å score, men det utviklet seg til et sjansesløseri på Old Trafford i andre omgang.

– United var mer kliniske. Vi har hatt en vanskelig uke. Jeg kan ikke legge skylden på noen, men ting går ikke vår vei om dagen, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Med 2-0-seieren er United klar for semifinale i FA-cupen, mens Arsenal kun har Premier League å konsentrere seg om fremover.

– Vi fikk målene våre og forsvarte oss godt, og heldigvis fikk jeg gjort et par redninger, sa en beskjeden United-keeper Edwin van der Sar etter kampen.

– Seieren var viktig, for etter tapene mot Chelsea og Liverpool har vi ikke forsprang i serien. Vi trengte å vinne for å ha flere muligheter på sølvtøy.

Syv forsvarsspillere

Manchester United startet kampen med hele syv forsvarsspillere fra start. Skadeproblemer på midtbanen førte til at Alex Ferguson valgte å bruke John O’Shea som midtbaneanker, og med Rafael og Fabio på hver sin kant.

Og det var de brasilianske tvillingene som var friskest i en sjansefattig første omgang, med gode initiativ og stor innsats.

Første mulighet kom etter et drøyt kvarter. Fabio slo nydelig inn til bror Rafael, som fra seks meter headet ballen over mål.

Arsenal spilte fin fotball mellom sekstenmeterene, men det skortet i begge ender for bortelaget. United var heller ikke hvasse fremover på banen, men utnyttet sjansen når de fikk den.

Fabio fikk ballen på 20 meter, og la den tilbake til Wayne Rooney som åpnet Arsenal-forsvaret med en nydelig løftet pasning til Javier Hernández. Chicharito fulgte opp med en like flott og kraftfull stupheading som Manuel Almunia så vidt fikk slått unna, men på bakre stolpe hadde Fabio løpt seg fri bak en uoppmerksom Laurent Koscielny, og brasilianeren var først på returen og sendte ballen hardt i nettaket.

(Artikkel fortsetter)

1-0: Fabio gratuleres etter 1-0-scoringen.

Resten av omgangen forløp uten det store fyrverkeriet. Samir Nasri forsøkte seg med et overraskende skudd i nærmeste hjørne, og Robin van Persie forsøkte å true landsmannen Edwin van der Sar med både hodet og beina, men 40-åringen i United-buret hadde god kontroll.

Sjansesløsing

Arsenal måtte opp og fram etter hvilen, og gjorde et hederlig forsøk innledningsvis.

Tre minutter inn i omgangen fikk Arsenal en dobbeltsjanse. Koscielny kom inn i Uniteds sekstenmeter og forsøkte å legge en vinklet ball ut i feltet, men traff i stedet et United-bein som styrte ballen mot mål. Van der Sar fikk foten på ballen, men sendte den rett i retur til franskmannen som denne gangen forsøkte et skudd. Også denne gangen var United-keeperen med på notene.

Men ting skjer fort i fotball. United gikk rett i angrep etter Arsenal-sjansene, og Rafael førte ballen inn i Arsenals sekstenmeter før han la inn mot Hernández fra høyre. Ballen gikk via Johann Djorou, og var plutselig fri i feltet. Fra skrått hold klarte Wayne Rooney å heade ballen via motsatt stolpe og i nettet til 2-0-ledelse.

Dermed hadde United et godt grep om avansementet, etter en lei start på andre omgang for Arsenal.

Ryan Giggs kunne punktert kampen etter 67 minutter, men bommet regelrett på ballen fra seks meter etter flott forarbeid av Antonio Valencia på høyrekanten. Men bortelaget ga seg ikke.

Marouane Chamakh avsluttet rett på van der Sar etter 67 minutter, og ti minutter senere fikk han heade upresset fra seks meter, men nok en gang var United-keeperen på rett sted.

Tomas Rosicky sendte av gårde et skudd som van der Sar måtte gi retur på etter 79 minutter, men symptomatisk for dagen spratt den farlige returen Uniteds vei.

Djorou skadet

Ti minutter før slutt var det hjemmelagets tur foran mål. Rooney kontret og sendte ballen hardt foran mål i retning Hernández. Sagna kom først på ballen, men sendte den mot mål, før Almunia såvidt fikk slått unna.

I samme situasjon ble Johann Djorou skadet da Sagna løp rett i skulderen hans. Kampen ble stoppet i flere minutter, før midtstopperen ble båret av banen med surstofftilførsel.

Begge lagene hadde gedigne sjanser på overtid, men både Rooney, Hernández og Rosicky kunne og burde funnet nettmaskene, men den – etter hvert – sjanserike kampen ebbet ut med 2-0 til hjemmelaget.

PS! Antonio Valencia var tilbake etter ankelbruddet mot Rangers i høst. Høyrekanten fikk spille andre omgang for Fabio, og viste friske takter på vingen.