Celtic-spiss Leigh Griffiths (i grønt) i duell mot Rangers’ Clint Hill forrige sesong. «Old Firm» mellom Celtic og Rangers er et av verdens mest intenste rivaloppgjør. Celtic-spiss Leigh Griffiths (i grønt) i duell mot Rangers’ Clint Hill forrige sesong. «Old Firm» mellom Celtic og Rangers er et av verdens mest intenste rivaloppgjør. Foto: Russell Cheyne, Reuters, NTB Scanpix

På vei til Trondheim ble Celtic-stjernen mobbet av rivaliserende fans. Manageren bekymret for sikkerheten.

Celtic-spissen Leigh Griffiths ble ropt til av en rivaliserende fan på flyplassen da Celtic skulle reise til Trondheim for å møte Rosenborg.

Onsdag tar Rosenborg imot Celtic i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League. Den første kampen mellom lagene, i Glasgow, endte 0–0. Laget som avanserer fra kampen på Lerkendal får spille playoff om å komme til gruppespillet av Europas gjeveste klubbeturnering.

RBKs skotske gjester fikk kanskje en liten annen reise enn det de ønsket. På flyplassen i Glasgow ble lagets nylig friskmeldte spiss, Leigh Griffiths, konfrontert av en ropende Rangers-fan, Celtics erkerivaler. Det er uklart hva som ble ropt til Griffiths.

Celtic-manager Brendan Rodgers reagerte da han fikk høre om hendelsen.

– Hvis det var en hendelse, så er det definitivt ikke noe vi ønsker og ikke noe som noen på laget eller noen andre bør gå gjennom, sa Rodgers ifølge BBC.

– Alltid en risiko

Den tidligere Liverpool-manageren mener hendelsen gir Celtic en mulighet til å se nærmere på deres reiserutiner.

– Uansett hvilket lag i verden det gjelder, hvis du må gå fra flyplassens inngang og gjennom hvert eneste element på flyplassen, hver restaurant og hver bar, så er det alltid en risiko, sa Rodgers.

Nordiren skryter av hvordan egne spillere presterte på Celtic Park, på tross av noe skuffende 0–0 mot Rosenborg, som også hadde flere store muligheter til å sette ballen i nettet. Celtic-manageren mener de må respektere laget som leder Eliteserien.

– De har god kvalitet og spiller god fotball. De er virkelig en tøff motstander for oss.

– Klubben din er død

Det er uklart hva Rangers-supporteren skal ha ropt eller sagt til Griffiths på flyplassen i Glasgow. Den 26 år gamle spissen lot imidlertid ikke være å melde tilbake.

– Klubben din er død, kompis. Stikk av, sa Griffiths, noe som fikk kaptein Scott Brown til å trekke på smilebåndet.

Celtics byrivaler, Rangers, ble degradert til skotsk tredjedivisjon i 2012 etter at klubben ble slått konkurs. Klubben var endelig tilbake på øverste nivå i skotsk fotball forrige sesong.