Vegar Eggen Hedenstads Rosenborg-karriere er over. Vegar Eggen Hedenstads Rosenborg-karriere er over. Foto: Rune Petter Ness

Bekreftet: Nå er også han ferdig i Rosenborg

Vegar Eggen Hedenstad fortsetter ikke karrieren på Lerkendal.

Det bekrefter Rosenborg selv på sine hjemmesider.

– Det er litt spesielt at det er over. Det har vært fire fine år, selv om det resultatmessig ikke har vært helt topp de to siste sesongene, sier Hedenstad, som endte med 148 kamper for Rosenborg.

Han sier også at han «har noe i kikkerten» med tanke på fremtiden, uten å avsløre hva helt ennå.

Ifølge TV 2 skal Hedenstad være på vei til tyrkisk fotball og nyopprykkede Fatih Karagümrük.

Adresseavisen har vært i kontakt med Hedenstad om saken. Han ønsker ikke å kommentere den.

– Jeg vil takke Vegar for strålende bidrag både som spiller på banen, men også som et veldig godt forbilde utenfor banen, sier Rosenborgs sportslige leder Mikael Dorsin.

Dermed følger Hedenstad Tore Reginiussen ut av RBK-garderoben. Fredag ble det klart at stopperkjempen ikke får fortsette Rosenborg-karrieren.

Hedenstad var ikke med på benken da Rosenborg spilte 0–0 borte mot Sandefjord i sesongavslutningen tirsdag kveld.

Backen kom til Rosenborg fra St. Pauli i forkant av 2017-sesongen, og var sentral i gullene som ble tatt i 2017 og 2018. Hedenstad har levert jevnt med målpoeng gjennom sine fire sesonger i Rosenborg, og står denne sesongen med én scoring og fem målgivende på sine 19 kamper.

Denne høsten har det imidlertid sett ut som at Hedenstads tid i RBK gikk mot slutten, og på tampen av november innrømmet han det samme selv overfor Adresseavisen.

– Det er ingenting som er avgjort og bestemt, men det er kanskje ting som tyder på at man må se seg om etter noe annet, sa han da.

Slik ble det også.

Hedenstad har ikke vært tilgjengelig for et intervju onsdag.