VILLA-TOPPSCORERNE: John Carew (9 mål) og Gabriel Agbonlahor (13). VILLA-TOPPSCORERNE: John Carew (9 mål) og Gabriel Agbonlahor (13). Foto: Javier Garcia / BPI

Derbyseier betyr Europa for Carew

<p>Aston Villa kan sikre seg kvalikplass i Europaligaen allerede i dag.</p>

SLUTT: Aston Villa — Birmingham 1-0

- Det er en kjempedrivkraft i seg selv , sier Villa-sjef Martin O’Neill til klubbens egen hjemmeside. Det er duket for derbykamp i Birmingham, og denne gangen er det Aston Villa som tar imot Birmingham City. I tillegg til den motvisjonen det gir, betyr seier også kvalifiseringsplass i Europaligaen for Villa.

Les også: Opp og ned i i England

For det var en gedigen nedtur for Portsmouth da de fikk vite at det ikke blir E-cupspill, selv om de skulle slå Chelsea i FA-cupfinalen. Det på grunn klubbens elendige økonomiske forfatning.

Men den enes død den andres brød.

(Artikkelen fortsetter)

KLAR FOR DERBYKAMP: Aston Villa-manager Martin O'Neill. Foto: Chris Brunskill / BPI

Siden finalemotstander Chelsea allerede er klar for Mesterligaen til høsten, og Manchester United allerede har vunnet ligacupen, får sjette— og syvendeplass i serien sjansen. Med tre poeng på de resterende tre kampene kan ikke Aston Ville falle lavere enn syvende.

- Selvfølgelig er det en prestasjon og jeg tror det er glemt på veien her. Det er fantastisk, og en målestokk som alt annet – å kvalifisere seg for Europa. Jeg ville vært lykkelig om det skjedde , sier O'Neill.

I september tok O’Neills lag en knepen 1-0-seier i derbyet på Citys bane. Det må regnes som en sterk prestasjon, da Birmingham har prestert langt over forventningene denne sesongen.

Den siste tiden har imidlertid formen dalt hos ”The Blues”, som ikke har vunnet en kamp siden 27. februar. Kanskje ble de litt for selvsikre etter å ha sikret ny kontrakt så tidlig i sesongen. I lokaloppgjøret er alt det glemt.

- Spillerne vet at det ikke er noe gjemmested i en derbykamp. Det er en viktig kamp og jeg er sikker på at de vil vise seg fra sin beste side. De har allerede vist denne sesongen at de kan måle seg med hvem som helst, og dette er en ny, god utfordring for dem , sier Birmingham-manager Alex McLeish.

John Carew starter trolig som vanlig på topp for Villa med Gabriel Agbonlahor. Nordmannen har vist fin form i det siste, og på de siste syv kampene har 30-åringen funnet nettmaskene fem ganger. Finner han veien dit mot Birmingham også, scorer han sitt tiende for sesongen. Forrige sesong ble det elleve...

Statistikksenter Premier League: