Roy Hodgson ble torsdag klar for Liverpool. Klubblegenden Phil Thompson har ønskelisten klar. Roy Hodgson ble torsdag klar for Liverpool. Klubblegenden Phil Thompson har ønskelisten klar. Foto: Chris Brunskill

- Hent Hangeland!

<p>Liverpool-legenden Phil Thompson med klar beskjed til Roy Hodgson.</p>

I fjor var Brede Hangeland ønsket i Arsenal. Nå er det Liverpool han kobles til. Foto: Ben Queenborough

Statistikksenter Premier League:

Thompson, forsvarsgeneralen som vant ikke mindre enn 23 titler med Liverpool på 70— og begynnelsen 80-tallet, ønsker Hodgson velkommen som ny manager i klubben - og oppfordrer ham til å «ta med seg» Brede Hangeland fra Fulham.

— Hangeland er en spiller jeg ville elske å se i Liverpool. Han minner meg på mange måter om Sami Hyypiä og ser aldri ut til å la seg stresse.

- Han dominerer i luftrommet og er veldig komfortabel med ballen , sier Thompson om den norske landslagskapteinen.

Spekulasjoner om en mulig overgang til Liverpool ønsker han å si minst mulig om.

— Jeg tror aldri noe i intervjuer, så vi får se hva som skjer. Jeg trives godt i Fulham og har nettopp skrevet en langt kontrakt med klubben. Det forholder jeg meg til. Men jeg regner jo med at jeg får tatt en prat med Roy Hodgson når treningene i Fulham starter neste uke, sier Hangeland i et intervju med lokalfjernsynsstasjonen TVVest.

Ønsker Cole

Phil Thompson ønsker seg også Joe Cole:

— Jeg håper Roy allerede har ringt ham for å overtale ham, for det er en toppspiller. Jeg vet at agenten hans har sagt at Cole nå tar et par uker for å bestemme seg for ny klubb etter Chelsea.

Phil Thompson er overbevist om at Liverpool trenger forsterkninger, og sier at Roy Hodgson må få klarsignal til å handle.

— Å signere Hangeland og Cole kan være det som får spillere som Steven Gerrard og Fernando Torres til å forstå at klubben går i riktig retning og bli i klubben, sier Thompson, som var assistentmanager i Liverpool under Gerard Houllier.