FotballPressekonferanse Pree conference01.08.08Manchester United CarringtonTestimonialOle Gunnar Solskjær Foto - Kasper Wikestad FotballPressekonferanse Pree conference01.08.08Manchester United CarringtonTestimonialOle Gunnar Solskjær Foto - Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

Mener Solskjær drev tvilsom virksomhet

<p>I en ny bok, lansert i dag, blir det sådd tvil om Ole Gunnar Solskjær har vært helt renhårig i sin virksomhet.</p>

Forfatterne av boken "Den forsvunne diamant. Historien om fotballens mørke sider", Lars Backe Madsen og Jens M. Johansson, mener at Ole Gunnar Solskjær og hans forretningspartner Jim Solbakken har operert i grumsete farvann.

Rolleblanding

Jim Solbakken er Solskjærs mangeårige venn og forretningspartner, og lenge var de også begge medeiere i selskapet Dynamic Solution. Et selskap som også driver med agenttjenester for fotballspillere.

De to forfatterne, som begge er journalister i Dagens Næringsliv, peker på at samtidig som Ole Gunnar Solskjær spilte for Manchester United, var han medeier i et selskap som drev med agentvirksomhet.

– Rolleblandingen var tydelig, og i gjeldende regler fra Det engelske fotballforbundet (FA) står det med klare ord at spillere på det øverste nivå i engelsk fotball ikke har eierinteresser i agentfirmaer, heter det i boken.

Akademiet

Forfatterne synes også det er tvilsomt at spillere som kommer til det såkalte ”Solskjær-akademiet” blir oppdaget her og tilbudt agenttjenester av Jim Solbakken.

De viser til Harstad-gutten Thomas Kind Bendiksen som ble oppdaget på Solskjær-samlingen, og solgt til Glasgow Rangers av Jim Solbakken. Samme agent har Lars Stubhaug som ble sendt til Everton, og Håvard Nordtveit ble også solgt til Arsenal med Solbakken som agent.

Det samme gjelder også Magnus Wolff Eikrem som ble kjøpt fra Molde og Joshua King fra Vålerenga. Wolff Eikrem fikk kontrakt med United samme måned som Solskjær fikk jobben for klubbens yngre lag.

– Ole Gunnar Solskjær bruker sin posisjon til å samle de beste spillerne i landet til en samling. Han har kontroll over hele kjeden fra talent til toppspiller som det i andre bransjer ville blitt satt spørsmålstegn ved, sa forfatterne av boken på lanseringen i Oslo mandag.

Solgte aksjene

Ettersom det skal være slik at en viss andel av spillerne i en klubb skal ha vært i klubben fra 16 års alder, og det samtidig skal være umulig å hente afrikanske spillere før de har fylt 18 år, mener de to forfatterne at unge barnetalenter fra hele Europa nå blir ”oppdaget” av de store klubbene.

Ole Gunnar Solskjær har etter at han startet sin trenergjerning trolig innsett at det er uforenlig å være trener og samtidig medeier i et firma som driver agentvirksomhet. Derfor solgte han sine aksjer i selskapet sist sommer. Kjøper var hans gode venn Jim Solbakken.

LES OGSÅ: Jim Solbakken svarer: — Solskjær har ikke dårlig samvittighet