SLAGET OM NORD: Tromsø spiller for sin eliteserie-eksistent når Bodø/Glimt kommer på besøk søndag. SLAGET OM NORD: Tromsø spiller for sin eliteserie-eksistent når Bodø/Glimt kommer på besøk søndag. Foto: NTB Scanpix

«Storebror er fra Tromsø og vil alltid komme fra Tromsø»

SUPPORTERBLOGG: Slaget om Nord-Norge. Og kampen for tilværelsen. Søndag smeller det på Alfheim.

Arne J. Johnsen

Det har vært en turbulent uke i Ishavsbyen med saken om styremedlem Geir Seljeseth. Enden på visa var at Glimt-supporteren fornuftig nok trakk seg fra sine styreverv i Nord-Norges stolthet.

På søndag smeller det igjen i Tromsø. Men denne gang der det skal smelle, nemlig på kunstgresset på ærverdige Alfheim stadion.

Viktigste kamp siden cupfinalen i 96

Det har vært mange viktige slag om Nord-Norge, men sportslig sett er dette for meg det viktigste siden en viss cupfinale i 1996. Der våre erkerivaler klarte å snu en vond trend midtveis i sesongen har det gått stikk motsatt med Gutan.

Dermed er situasjonen temmelig klar: Glimt lever meget godt med å være midt på tabellen og ikke minst foran Tromsø. Mens hjemmelaget må vinne for å langt på vei sikre plassen i eliten for 2016. Det vil selvsagt enda være teknisk mulig å rykke ned selv med seier, men da skal mye gå galt når man ser hva de argeste motstanderne Mjøndalen og Start har igjen av kamper.

Nå er det håp

Jeg har i en tidligere blogg vært klar på at TIL rykker ned, men ting kan tyde på at jeg bør legge meg under senga i skam og bare bli der. Håpet er i hvert fall langt større nå etter at man slo Viking for to uker siden.

Men Glimt har vært meget solide og tross forrige helgs tap for en drøss kanarifugler, kan ikke Glimts offensiv med Trond Olsen og Alexander Sørloth i spissen undervurderes.

TILs forsvar har slitt massivt i år med slike type spillere, og har ikke forsvarsrekka en god dag blir det vanskelig og meget mulig 1. divisjon i 2016 som spådd.

Kampen i kampen

Og nettopp Alexander Sørloth. Fra å være talentløs i starten av sesongen til å være på tur til Groningen i Nederland i januar, vitner om en enorm utvikling.

På TILs side står Runar Espejord som har tatt Tromsø og Tippeligaen med storm etter at han fikk sine fortjente sjanser. To gutter født med måneders mellomrom og sønner av tidligere storspillere. Her kan meget fort «kampen i kampen» stå og den kan bli særdeles avgjørende

Det meldes om stiv kuling og masse regn i Tromsø søndag. Ett ordentlig nordnorsk høstderby der hjemmelaget slåss for livet og lillebror kun har ære å spille for. Dette blir ikke enveiskjørt for noen av lagene, begge vil få ut i en helsikes krig klare til å slå hverandre.

Skjerfsalget har tatt av etter Seljeseth-gate og nå må og skal Seljeseths menn bankes og, gjerne så hardt at de sliter med å komme seg ut av stadion etterpå. Et stappfullt Alfheim er klare til å støtte sine helter i årets viktigste kamp! Og en ting er sikkert. Storebror er fra Tromsø, vil alltid komme i fra Tromsø, er kledd i rødt og hvitt og heter Tromsø IL!