Ed Sykes / BPIBarclays Premier LeagueManchester United v Derby County8th December, 2007Ryan Giggs of Manchester United celebrates with Wayne Rooney after scoring the opening goal--------------------Ryan Giggs of Manchester United celebrates with Wayne Rooney after scoring the opening goal Ed Sykes / BPIBarclays Premier LeagueManchester United v Derby County8th December, 2007Ryan Giggs of Manchester United celebrates with Wayne Rooney after scoring the opening goal--------------------Ryan Giggs of Manchester United celebrates with Wayne Rooney after scoring the opening goal Foto: Digitalsport

Ferguson ber fansen feste setebeltene

<p>Manchester Uniteds manager Alex Ferguson ser fram til en skikkelig storkamp når Arsenal gjester Old Trafford i FA-cupen lørdag.</p>

Emmanuel Adebayor Foto: Digitalsport
FotballEngland 2005/2006Foto: BPI/DigitalsportNORWAY ONLYTraining - Arsenal15th May, 2006Arsenal manager Arsene Wenger Foto: Digitalsport

Men inngangen til kampen har ikke vært problemfri for noen av lagene. Serietoer United må reise seg etter tapet i byderbyet mot Manchester City søndag, mens serieleder Arsenal på sin side sliter med en skadeliste lang som et vondt år.

Alex Ferguson håper hans gutter kan bruke noen av følelsene de har kjent på i anledning at det er 50 år siden åtte United-spillere mistet livet i en flyulykke i München. Ulykken ble markert før kampen mot City med ett minutts stillhet.

– Det har vært stille på treningsfeltet denne uken. Det ene minuttet med stillhet gjorde et stort inntrykk på spillerne. Jeg tror de virkelig følte det, sier han, og kommer med en oppfordring til fansen før Arsenal-kampen.

– Fest setebeltene. Det kommer til å bli en typisk United-Arsenal-kamp. Alle kommer til å gi alt, det kommer til å bli en knallhard kamp med godt spill. Begge lag spiller godt, slår han fast.

Tar det personlig

Skotten, som er en levende legende i Manchester United, har ledet klubben i over 20 år og han er klar på at det er noe spesielt med Arsenal.

– Det har nesten alltid vært United og Arsenal som kjempet om trofeer. For meg personlig er det blitt en rivalisering med Arsène Wenger, sier han.

For både Ferguson og Wenger har vært i sine klubber lenger en de fleste managere i England. Ferguson tok over United i 1986, mens Wenger tok kontrollen i Arsenal ti år senere.

Nå ligger Arsenal og Wenger i førersetet i kampen om triumf i eliteserien (leder fem poeng foran United ), men foran lørdagens kamp ser det stygt ut. Med hele ti førstelagsspillere på skadelisten er Arsenal kraftig redusert.

– Vi er ribbet til beina. Vi har bare 14 spillere å bruke, derfor kommer alle til å reise. Jeg kan ikke ta ut laget før like før kampstart, sier Wenger, som likevel mener han har en sterk nok stall til å tukte United.

Travel natt for Wenger

– Den kommer til å være så sterk som mulig. Så vi har en god sjanse til å vinne kampen uten å gamble med resten av sesongen. Men jeg kommer til å få en travel natt med å tenke ut en slagplan, sier han.

Mens Arsenal sliter med skader ser det lysere ut for United. Storscoreren Luis Saha ser ut til å gjøre comeback etter å ha vært ute med skade i en måned. Men Alex Ferguson vil ikke røpe noe som helst før lagene går på banen.

– Jeg tror ikke det kommer til å bli de lagene folk forventer å se på banen. Jeg mener man må tenke nøye gjennom lagene før store kamper som mot Arsenal, sier skotten.

Uansett hvem som spiller kommer det til å bli en tøff kamp for begge managerne. FA-cupen står høyt i England, og verken Wenger eller Ferguson vil tape for erkerivalen.