Bjarte Bakke (t.v) og Andreas Johannessen fra Stavanger lener seg inntil den nye fotballbussen. Bjarte Bakke (t.v) og Andreas Johannessen fra Stavanger lener seg inntil den nye fotballbussen.

Viking-brød ble til buss

<p>Her er fotballbussen som er delfinansiert av rogalendingens kjøp av Viking-brødet.</p>

Bjarte Bakke og Andreas Johannessen fra Stavanger kan stolt vise fram bussen som Viking og Mesterbakeren forærte til unge fotballspillere i den sørafrikanske byen Pietermaritzburg i vinter.

Bjarte er sønn av Odd Magne Bakke, som i fjor koblet fotballen i Pietermaritzburg (sju mil fra VM-byen Durban) med fotballen i Viking. Prosjektet Viking støtter her nede drives av Thabo Dladla.

Han er tidligere trener for Sør-Afrikas U-17, U-20 og U-23 landslag. Nå har han startet et prosjekt med ikke mindre enn 42 ivrige 12-åringer. De trener seks ganger i uken.

SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

17-seters buss

Viking var altså en viktig bidragsyter til at dette prosjektet kunne kjøpe inn en 17-seters buss, til transport fra Pietermaritzburg og townshipene rundt byen, til treningsanlegget på universitetet i KwaZulu Natal.

Viking bidro også med andre ressurser, hadde Thabo som gjest i mai i fjor, og dro på gjenvisitt i november ved Kjell Inge Olsen og Svein Fjælberg.

Nå er det brakt ned mer utstyr, og Viking og Thabo Dladla er enig om å fortsette samarbeidet.

Bjarte Bakke og Andreas Johannessen spiller på Vikings 13-årslag, og har trent med guttene til Dladla under VM i Sør-Afrika, og også fått med seg VM-kampene i Durban.

I går spilte de også kamp for et av de tre lagene i gruppen.