Åge Hareide hadde god grunn til å smile under 3-0-seieren over Red Bull Salzburg. Åge Hareide hadde god grunn til å smile under 3-0-seieren over Red Bull Salzburg. Foto: NTB Scanpix

- Åge Hareide viste hvilket geni han er

Svensk presse trodde at Hareide hadde tabbet seg ut. Så motbeviste han alle.

Åge Hareides Malmö er klare for gruppespillet i Champions League. Det ble klart etter 3-0-seieren over Red Bull Salzburg onsdag kveld og 4-2-seier sammenlagt.

Det var det få som hadde forventet på forhånd og etter kampen ble nordmannen og hans lag hyllet av svensk presse.

Perfekt taktikk

— Jeg skal innrømme at jeg ikke stolte på Hareide da jeg så laguttaket. Hadde han kastet den norske janteloven litt for langt? 5-3-2? Prøvde han å være for smart? Det var et system Malmö ikke var vant til. Var det en nederlandsk import, Åge van Hareide?, spurte Aftonbladets Simon Bank før han ble overbevist:- Hareides taktikk passet perfekt mot et lite varierende Salzburg, som vegret seg mot å bruke kantene og sjelden kom til skuddmuligheter. Det er lett å glemme hvor Malmö var da den nye sportslige ledelsen kom inn. En dårlig sesong, noen dårlige kjøp og dårlige tilskuertall kunne sendt dem til en veldig dårlig plass. I stedet fikk de Daniel Andersson-kjøp, Åge Hareides intelligens og spillere som aldri slutter å løpe, skriver han videre.

Trenergeniet Hareide

Bank får støtte av sin kollega i Aftonbladet, Robert Laul. Han var også skeptisk til laguttaket, men mener at «det norske trenergeniet» var en av hovedgrunnene til suksessen.

— Tanken som slo meg før kampen var at Hareide var for smart for sitt eget og lagets beste. Fasiten viser at det var et veldig modig genitrekk fra Hareides side, skriver han.

— Den norske treneren hylles på alle fronter for hvordan de taktiske grepene hans felte Salzburg. Jeg er så imponert over hvordan han turte å sette Magnus Eriksson som offensiv midtbane, samtidig som han beholdt Isaac Kiese Thelin og Markus Rosenberg i angrepet, og hvordan han pumpet de uerfarne backene Anton Tinnerholm og Pa Konate fulle av selvtillit, lyder det fra Mattias Balkander i Göteborgs-Posten.

- En fortryllende kveld

Mattias Larsson i Expressen mener at 60-åringen viste hvilket geni han er onsdag kveld.

— Salzburg-trener Adu Hütter sa på forhånd at han var forberedt på hvordan det ville være å spille i Malmö, men han tok feil. Åge Hareide hadde sendt opp en heks over Salzburg sine hoder og da Malmö-publikummet praktiserte sin magi, ble det en fortryllende kveld, skriver Larsson.

Klokken 17.45 i ettermiddag trekkes gruppene. Malmö er på laveste seedingnivå og må dermed regne med svært tøff motstand.