Rosenborg vant treningskampen mot Odd i februar. I kveld møtes de i ligaen. Rosenborg vant treningskampen mot Odd i februar. I kveld møtes de i ligaen. Foto: Morten Antonsen

«Vi har en gylden mulighet til å slå Rosenborg. Den må vi gripe!»

SUPPORTER: Dettte oppgjøret har større betydning enn noen annen kamp for meg.

Nå har vi en gylden mulighet til å slå Trønderne. Jeg er helt sikker på at det er to tente lag som er klare for seriestart som entrer matta på Skagerak Arena lørdags kveld. Det er orginalen mot kopien. To lag i sort og hvit som engang hadde samme navn. De aller fleste har tippet RBK på topp i år. Det er ingen tvil om at det blir en tøff kamp på lørdag. Allikevel tror jeg at det er lettere å møte RBK på hjemmebane nå enn å møte de senere i sesongen.

Therese Togstad Berg, Odd-supporter.

De første serierundene bruker å være litt vanskelig å spå. Ofte har de som akkurat har rykket opp ridd litt på entusiasmen og oppturen fra forrige sesong og dermed gjort det bra, mens favorittene har hatt tendens til å vært litt sløve fra start og dermed avgitt noen poeng. I helgens generalprøve spilte både Odd og RBK uavgjort, 1-1. Odd er nødt til å gi litt ekstra skal de vinne. Kampen forrige lørdag var en treningskamp. Det er nå det gjelder.

Henge med fra start

Odd har gått ut med høye ambisjoner om å ta medalje. Laget har også blitt tippet høyt på tabellen av de såkalte fotballekspertene før sesongen. VG gikk sterkt ut å tippet Odd på 2.-Plass, Godset-treneren tippet Odd på førsteplass mens både TV2 og Aftenposten har tippet at Odd stikker av med 3.-Plassen. Jeg tror det blir jevnt i toppen, og at pallplasseringene kommer til å stå mellom fire lag. Skal det bli medalje på Odd i år er det viktig å henge med fra starten. En god start vil øke selvtilliten i spillergruppa samt skape ro og gi de flyt og harmoni i spillergruppa. I tillegg tror jeg det er lurt å ha så mange poeng som overhodet mulig når sommeren og høsten kommer og det er tid for nye europacupkamper. Ekstra tøft spilleprogram kan føre til store omrokkeringer i laget og det trenger ikke alltid være positivt.

En stund siden sist seier mot Rosenborg

I de siste årene har Odd spilt relativt jevnt mot Rosenborg, særlig på Skagerak Arena. På Lerkendal har vi slitt litt mer. Jeg har stått nærmest alene på bortefeltet på Lerkendal og sett at laget mitt bokstaveligtalt har blitt knust. Jeg stod der da de tapte 7-0 en tung mandagskveld i 2011. For øvrig dagen etter at mitt engelske favorittlag hadde tapt 8-2 mot Manchester United. Det er slike øyeblikk hvor man må spørre seg selv om hvorfor man rett og slett bruker så mye tid på, eller i det hele tatt gidder å se på fotball.

Odd har brent flere straffer i de siste møtene mot Trønderne. Det finnes ingen god forklaring på hvorfor akkurat de straffene mot Rosenborg har vært så vanskelig å score på. Det har i det siste vært for mye nesten mot laget fra Trondheim. Det har liksom manglet det lille ekstra. Som trønder med et hjerte for Odd er dette en kamp som har større betydning for meg enn en hvilken som helst annen Tippeligakamp.

Det står om mer enn kun tre poeng. Det handler om å slippe å måtte skru av telefonen etter kamp, samt masse heder og ære. Det handler om å faktisk kunne sende noen spydige meldinger tilbake til Midt-Norge regionen og å slippe å få spørsmålet om hvorfor jeg holder med Odd når jeg kunne ha holdt med Rosenborg som faktisk vinner noe. Nå timer før avspark, har jeg trua på at den negative trenden mot Rosenborg endelig vil snus.

Odd har slått Rosenborg i en serieåpning før. Det var riktig nok på bortebane i 2002 hvor Odd vant 1-0 etter scoring av Espen Hoff. Det begynner å bli en stund siden. Alt ligger til rette for at det blir en bra kamp lørdag ettermiddag. Billettsalget har allerede solgt bra, og Oddrane har fått ny plass på tribunen. Vi må vinne. Nå er det på tide at det skjer igjen!