Kenny Dalglish har vunnet serien både som spiller og manager med Liverpool. Kenny Dalglish har vunnet serien både som spiller og manager med Liverpool. Foto: Chris Brunskill

- Alt annet enn Dalglish vil bli en nedtur

<p>Liverpool-fansen vil ha «King Kenny», ikke Roy Hodgson.</p>

BBC melder at Roy Hodgson så godt som er klar for Liverpool. Foto: EDDIE KEOGH

Statistikksenter Premier League:

Samme dag som BBC går ut og konstaterer at Liverpool og Roy Hodgson skal være svært nær en avtale, kan formann i Liverpool FC Supperters’ Club Scandinavian Branch (LFCSCSB) Pål Chr. Møller fortelle Aftenposten.no at fansen ikke er spesielt begeistret for den nåværende Fulham-treneren.

— Hodgson kunne vel sikkert gjort en god jobb han, men nå som Kenny Dalglish har stilt seg til disposisjon vil aldri noen andre kunne måle seg for en Liverpool-supporter , sier Møller.

Dalglish er som kjent mannen som ledet Liverpool til klubbens siste seriemesterskap for 20 år siden. Før den tid var han en fremragende spiller som preget klubbens siste storhetstid. De senere år har han figurert som Liverpool-ambassadør, men nå skal han være sugen på et manager-comeback.

Klokt valg

— Dalglish ville vært et klokt valg. Det mener jeg personlig, og det er de fleste fans enige om. Klubben ligger ute for salg, og nye eiere kan jo komme til å bytte ut Hodgson igjen ganske raskt. Det vet man aldri. Dermed kan det bli en svært dyr affære. Men Dalglish vet vi hva vi får, sier Møller.

Det er ti år siden Dalglish sist ledet et lag, den gang var det Celtic han hadde ansvaret for.

— Det er en stund siden sist, men det er vel det eneste som taler mot ham. Han vil få fansens støtte og tålmodighet. Alle ville forstå at klubben måtte ta små skritt på grunn av økonomi hvis Dalglish ledet laget, sier Møller.

SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

Ingen Souness

Han er ikke bekymret for at den levende legenden skulle kunne ødelegge sitt eget rykte dersom en ny managerjobb ble en fiasko.

— Graeme Souness klarte jo akkurat det. Men han hadde aldri samme status som Dalglish. Vi var tålmodige med Benitez også, og ingen ville fått mer tillit enn «King Kenny».

Men Møller er klar på at fansen uansett vil stå bak Hodgson, dersom han til slutt får jobben på Anfield.

— Ja, blir det Hodgson så vil nok fansen godta det, og støtte ham. Men alt annet enn Dalglish vil bli en nedtur. Sånn er det bare, sier Liverpool-supporteren.