Viking avventer svar på to tester, men enn så lenge er det bare Veton Berisha som har fått påvist koronasmitte i klubben. Viking avventer svar på to tester, men enn så lenge er det bare Veton Berisha som har fått påvist koronasmitte i klubben. Foto: Fredrik Refvem

Ingen nye smittetilfeller i Viking

– Veldig gledelig, sier daglig leder Eirik Bjørnø.

Viking har nå fått svar på så godt som alle koronatestene som ble tatt etter at Veton Berisha onsdag fikk påvist koronasmitte.

Ingen andre i spillertroppen eller i støtteapparatet har testet positivt, Viking avventer svar på de to siste testene.

Troppen ble satt i karantene onsdag da Berishas prøvesvar forelå.

Karantenen er på ti dager med virkning fra tirsdag da Berisha ble testet. Spillerne er ventet tilbake på treningsfeltet fredag om en uke

– Det er veldig gledelig at ikke flere har fått påvist smitte. Det viser at det opplegget vi har rundt forbundets smittevernprotokoll faktisk fungerer og at de ressursene vi investerer i å opprettholde et så strengt smittevernregime faktisk betaler seg i form av det ikke er utstrakt smitte blant våre spillere selv om en fikk påvist covid-19, sier Bjørnø til Aftenbladet fredag.

Ser på smitteverntiltakene

Likevel kommer Viking til å gjennomgå de gjeldende rutinene de har på SR-Bank Arena.

– Det er naturlig at vi gjør det ettersom det ble påvist smitte her, men vi har ikke konkludert med noe. Det er ikke sånn at vi kommer til å stramme inn på noe slik det ser ut nå, påpeker Bjørnø.

A-laget er i en adskilt del på stadion. De har egen garderobe, de benytter seg faktisk av to garderober nå, og trenerne har en egen.

– Det er ingen grunn til å komme med ytterligere inngripende tiltak som gjelder administrasjonen eller spillerne.

Godset-spiller smittet

Spillerne er i karantene hjemme, mens trenerteamet er forventet å returnere til kontoret over helgen.

Trener Bjarne Berntsen uttalte til Aftenbladet torsdag at han synes det er naturlig at det ville dukke opp et smittetilfelle i en eller annen klubb.

Strømsgodsets Kreshnik Krasniqi er plassert i karantene etter å ha testet positivt for koronaviruset etter en U21-samling med Kosovo.

Han har ikke vært i nærkontakt med noen i Strømsgodset etter samlingen, og dermed får hans positive koronatest ingen konsekvenser for lagets kamp mot Start søndag.