Slovakia's Marek Hamsik (R) fights for the ball with Norway's goalkeeper Jon Knudsen (L) and John Arne Riise during their international friendly soccer match in Zilina March 3, 2010. REUTERS/David W Cerny (SLOVAKIA - Tags: SPORT SOCCER) Slovakia's Marek Hamsik (R) fights for the ball with Norway's goalkeeper Jon Knudsen (L) and John Arne Riise during their international friendly soccer match in Zilina March 3, 2010. REUTERS/David W Cerny (SLOVAKIA - Tags: SPORT SOCCER) Foto: DAVID W CERNY

– Ren verdensklasse

<p><a href="/live"> <strong>Slovakia — Norge 0-1:</strong></a> Jon Knudsen forflyttet seg slik han aldri før hadde forflyttet seg for Norge.</p>

ZILINA: – En redning i ren verdensklasse, sier keepertrener Frode Grodås.

– En feberredning. Selv om jeg ikke helt vet om han reddet eller ble skutt på, fleipet kaptein Brede Hangeland.

– Jeg skal se den igjen på DVD i morgen, så du får spørre meg igjen da. Men det var jo en forflytning i reneste Gordon Banks-stil, skrøt assistent Ola By Rise.

LES OGSÅ:

Fikk venstrehånden på headingen

Sist av alle kom Jon Knudsen tuslende ut av garderoben på MSK Zilina Stadium nå i kveld. Sist, men også blidest. For i det 39. minutt gjorde han det han selv mener er sin aller beste redning i Norge-trøya. Det var i perioden hvor slovakene presset som verst, hvor Henning Hauger akkurat hadde reddet på streken, og hvor Norge trengte en scoring imot aller minst med tanke på å få med seg et resultat med hjem.

– Det kommer et overlegg, og jeg må flytte meg fra den ene stolpen til den andre. Han kommer nære, men jeg får ut en arm, sier han – og viser med venstre hånd.

– Det er nok den beste redningen jeg har gjort på landslaget, smiler han.

For overlegget var kjapt, og Slovakias høyreback Zdenko Strba sto så nære mål, at "alle" var helt sikker på at ballen skulle gå inn. Men Knudsen forflyttet seg som en katt, fikk en hånd på den frie headingen fra et par meters hold, slo den tilbake i Strba – og ballen trillet over dødlinja til utspill.

Der lå allerede Strba og ikke helt skjønte hva som hadde skjedd. Og han lå der lenge.

– En ren refleksredning?

– Nja, jeg vet ikke det. Det er ikke så mange reflekser igjen i meg, gliser Knudsen, og tenker på at han har rukket å bli 35. LES OGSÅ:

Matchvinner

Det ble ikke verre for Knudsen at et Sapara-frispark, som gikk gjennom hele feltet, trillet i stolpen i stedet for i mål, og at han i 2. omgang også plasserte seg riktig på en skummel heading fra Jan Kozak. Med redningen ble han dermed en matchvinner for Norge, uten at han helt ville innrømme det selv:

– Jeg synes vi vinner som et lag i dag. Og det er etter slike kamper man irriterer seg over at vi ikke er i VM. Det er Slovakia. Jeg føler vi var bedre enn dem i dag, sier Knudsen.

Som høyst sannsynlig sovner godt i natt. Selv om den endelige dommen fra DVD-By Rise altså ikke kommer før i morgen¿