Den tidligere italienske fotballegenden, Andrea Pirlo (t.v.) slaktet Divock Origis opptreden i Champions League-finalen. Den tidligere italienske fotballegenden, Andrea Pirlo (t.v.) slaktet Divock Origis opptreden i Champions League-finalen. Foto: REUTERS/Carl Recine / Daniele Mascolo

Pirlo slakter Liverpool-helten: – Hvis han ikke hadde scoret, skulle de gitt ham et spark

Den tidligere fotballstjernen Andrea Pirlo var lite imponert over Divock Origis innhopp i Champions League-finalen.

Divock Origi ble helten for mange Liverpool-supportere mot Tottenham i lørdagens Champions League-finale.

Belgieren startet på benken, men erstattet Roberto Firmino på spissplass etter 58 minutter på stillingen 1–0 til Liverpool.

Tre minutter før slutt sendte Origi Liverpool til himmels. Etter en Liverpool-corner, fikk midtstopper Joel Matip sendt ballen ut til Origi til venstre i Tottenhams sekstenmeter.

Med en perfekt avslutning med venstrebeinet sendte han ballen bak en sjanseløs Hugo Lloris i Spurs-buret.

Selv om Origi på mange måter avgjorde Champions League-finalen med 2–0-scoringen, var ikke alle like imponert.

– Origi var forferdelig

Den tidligere fotballegenden, Andrea Pirlo, uttrykte sin frustrasjon da han satt i studio for å følge kampen som ekspert hos Sky Sports Italia.

– Divock Origi var forferdelig. Han kom inn på banen i en så viktig kamp med den innstillingen. Det var ikke en Champions League-innstilling. Jeg likte det ikke. Hvis han ikke hadde scoret, skulle de ha gitt ham et spark bak, sa Pirlo under sending, ifølge Metro.

Landsmann Fabio Capello, som tidligere har trent det engelske landslaget, skjøt raskt inn fra stolen ved siden av:

– Jeg er enig!

Her er øyeblikket som sendte Liverpool-fansen til himmels. Divock Origi banker ballen i mål bak Tottenhams Hugo Lloris. Foto: Bernat Armangue / TT NYHETSBYRÅN

– Tottenham hadde ingen personlighet

Ifølge nettstedet TuttoMercatoWeb skal Pirlo heller ikke vært nådig med flere av Tottenham-spillerne etter kampen.

– Tottenham hadde ingen personlighet. Folk som Dele Alli og Christian Eriksen som «ikke ville ha ballen», sa den tidligere midtbanespilleren, som i sin tid vant Champions League med AC Milan i 2003 og 2007.

Andrea Pirlo møtte Liverpool-manager Jürgen Klopp dagen før Champions League-finalen. Foto: CARL RECINE / REUTERS

Wenger og Mourinho kritiske til Pochettino-grepet

Det var ikke bare Pirlo som var kritiske til Tottenham under finalen. Spurs-manager Mauricio Pochettino valgte som kjent å starte finalen med Harry Kane, som returnerte etter to måneder ute på sidelinjen med en ankelskade.

Hat trick-helten fra semifinalen mot Ajax, Lucas Moura, ble henvist til benken.

– Tottenham så ikke bra ut ... vi snakket om Kane, han ser ikke klar ut og det ser kun ut som Son (Heung-Min) ser farlig ut, spesielt når han kommer seg bak Trent Alexander-Arnold. Jeg tror Liverpool er nærmere å score et andre mål enn Tottenham er i å utligne, sa den tidligere Arsenal-manageren Arsène Wenger under sending i studio hos BT-Sport, ifølge Independent.

Med Wenger i studio satt José Mourinho, som har vært ledig på manager-markedet siden han fikk sparken i Manchester United i desember.

Han var enig i Wengers resonnement.

– Realiteten er at Tottenham har 61 prosent ballbesittelse, men har null skudd på mål og de bommet på mange pasninger. Harry Kane ble gjemt bort hele tiden. Normalt sett er han en spiller som linker opp med medspillere. Han får ballen på en side, går ned i mellomrommet, snur seg og spiller ballen videre, før han går inn i 16-meteren. Ingenting av dette er dynamisk, var Mourinhos dom.

KRITISERT: Harry Kane startet kampen på topp for Spurs i Champions League-finalen, selv om hans forrige kamp var helt tilbake i begynnelsen av april. Wenger og Mourinho stilte seg kritisk til valget. Foto: CARL RECINE / REUTERS

Pochettino: – Jeg angrer ikke

På pressekonferansen etter kampen måtte Pochettino svare for seg, med tanke på avgjørelsen om å starte med Kane.

– Det var ingen drama, men en avgjørelse. For meg, etter en og en halv måned på sidelinjen, avsluttet Harry Kane kampen friskt. Han scoret ikke men min avgjørelse var veldig analytisk etter all informasjonen vi hadde, det lover jeg. Jeg angrer ikke, sa argentineren, ifølge Sky Sports.