DEBUTANT: Håvard Nordtveit (26) debuterte i Premier League mandag. Her i duell med Chelseas Nemanja Matic. DEBUTANT: Håvard Nordtveit (26) debuterte i Premier League mandag. Her i duell med Chelseas Nemanja Matic. Foto: NTB Scanpix

West Ham-heltens advarsel til Nordtveit: - Må prestere hver uke

Nordmannen får svake børskarakterer i England etter Premier League-debuten.

I forkant av årets sesong har West Ham for alvor meldt seg på i kampen om å nå Europacup-spill. De har blant andre hentet Swansea-stjernen André Ayew og klart å beholde nøkkelspilleren Dmitri Payet.

Mandag startet The Hammers med tre debutanter fra start, inkludert norske Håvard Nordtveit da de gjestet Chelsea på Stamford Bridge.

Og det ble ingen lett jobb for Slaven Bilic’ menn. Etter en kamp hvor de til tider ble rundspilt av de helblå, måtte West Ham se seg slått etter at Diego Costa ble matchvinner like før full tid i 2-1-seieren.

Må prestere

TV 2-ekspert Trevor Morley var en profilert spiss for West Ham i Premier League. Han scoret 57 mål på 178 kamper for klubben i perioden 1989-1995.

Engelskmannen sier til Adresseavisen at Håvard Nordtveit må belage seg på å være litt inn og ut av startelleveren med det første.

— Det er viktig for Håvard at han presterer på topp hver eneste kamp for å holde seg inne. Han er nødt til å gjøre det godt hver eneste kamp.

Mannen med 178 kamper for The Hammers synes at Nordtveit gjorde en helt OK debut.

Trevor Morley, TV 2 Sporten Foto: Eivind Senneset/TV 2

— Det var helt greit, han gjorde seg ikke bort. Han hadde noen pasningsfeil, men det er sånt som skjer. Det er for tidlig ennå å si hvordan han vil lykkes i Premier League, påpeker fotballeksperten.

- Sjokkerende svak

Håvard Nordtveit spilte fra start som midtbaneanker og ble tatt av etter 67 minutter da Dmitri Payet kom på banen.

Og britiske medier er ikke imponert over nordmannens opptreden.

Sky Sports gir den tidligere Gladbach-spilleren 5 på børsen, som vanligvis er en middels børskarakter. Det spesielle med Sky Sports’ børssetting er dog at de sjelden deler ut karakterer lavere enn fire.

Daily Mail er noe mildere og gir rogalendingen karakter 6. Begrunnelsen lyder slik:

«Noen hårete øyeblikk, men West Hams sommersignering kan være tilfreds med sitt bidrag. Pasningsspillet var rufsete til tider.»

På Twitter er flere fans sterkt kritiske til den norske landslagsspilleren. Mange sier at Nordtveit var sjokkerende svak.

Neste kamp for Håvard Nordtveit og West Ham er førstkommende torsdag. Da møter de rumenske Astra Giurgiu i playoff til Europaligaen.