Håvard Nordtveits kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut etter sesongen, og flere klubber skal ønske å sikre seg nordmannen. Håvard Nordtveits kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut etter sesongen, og flere klubber skal ønske å sikre seg nordmannen. Foto: Reuters

Hevder tyske og engelske storklubber ønsker å hente Nordtveit

Håvard Nordtveit skal være ønsket i Premier League, men Borussia Dortmund skal være favoritt til å sikre seg nordmannen.

Det er tyske Sky Sports som melder at Håvard Nordtveit skal være interessant for flere store klubber.

Ifølge kilder kanalen har snakket med, skal Nordtveit være ønsket i Premier League, og klubbene som nevnes er Arsenal, Leicester og Everton.

Her er en annen nordmann med suksess i Tyskland:

Dortmund favoritter

Favoritten til å sikre seg nordmannens tjenester skal være Borussia Dortmund, som skal være på utikk etter en erstatter for Neven Subotic. Mye tyder på at sistnevnte forsvinner til sommeren, og han har blant annet vært linket til sin gamle trener Jürgen Klopp og Liverpool.

Nordtveit har vært fast på et Borussia Mönchengladbach som kjemper i toppen i Bundesliga. Nordmannen har vært i klubben siden 2011. Han har tre scoringer for Gladbach denne sesongen.

— Treneren har et luksusproblem

Tidligere i år snakket Nordtveit med VG om oppturen i Tyskland, og at han ikke fikk spille på landslaget i høst.

— Der (på klubblaget) har jeg spilt midtbane, stopper og høyreback, og det har gått over all forventning i alle posisjoner. Treneren har et lite luksusproblem når han skal bestemme seg for hvor han skal plassere meg. Det er selvfølgelig positivt for en spiller å kunne bekle flere enn bare en rolle, men det er kanskje også kjekt, i fremtiden, å ha en posisjon jeg kan gjøre til min, sier Nordtveit.

Følg Boxing day-dramatikken direkte her

Nå skal han altså være tiltenkt en rolle som midtstopper i Borussia Dortmund, om man skal tro tyske Sky. Nordtveit har også spilt høyreback for sin tyske klubb denne høsten.